Barcade, New York

Over Barcade

Craft beer en games, dat is waar het bij Barcade om draait. En dan hebben we het over Amerikaans craft beer en retro videospelletjes, zoals Donkey Kong en Pacman. Een uniek concept en kennelijk succesvol, want inmiddels zijn er vestigingen in New York (3), New Jersey, Philadelphia en New Haven (Connecticut). Wij bezochten de eerste Barcade op Union Avenue in Williamsburg (Brooklyn) die werd geopend in 2004 en is gevestigd in een oude ijzerwarenwinkel.  

Wij dronken er onder andere een Fisherman's Brew, een American Red Ale van 5,5% van Cape Ann Brewing Co en een klein glaasje Dogfish Head Raison d'Extra, een American Strong Ale van 18% En daarna een Bell's Porter van 5,6% van Bell's uit Galesburg, Michigan, en een Keegan Four Philosophers, een tripel van 8%. Maar veel belangrijker: we speelden er Pacman en Donkey Kong en waanden ons weer in de jaren tachtig met onze Commodore 64.

Adres: 388 Union Avenue, Brooklyn, New York, website

 

In de buurt

Drink een biertje bij de Spuyten Duyvil, 359 Metropolitan Avenue, een bierbar met een internationale kaart, veel Belgische bieren, maar ook bier uit 9 andere landen. Luister naar live muziek bij de Knitting Factory, 361 Metropolitan Avenue. Ga een film kijken bij de Williamsburg Cinemas op 217 Grand Street of bij de Nitehawk Cinema op 136 Metropolitan Avenue. Ga winkelen op Bedford Avenue.