Mix&Match #003: La Trappe Quadrupel met Kompaan Joey Greenhorn

Bij de 3e Mix & Match brachten we de La Trappe Quadrupel, één van onze favoriete bieren in de winter, samen met de Kompaan Joey Greenhorn Restlesss IPA. Jong en oud in één glas

La Trappe Quadrupel

La Trappe (Bierbrouwerij De Koningshoeven) bracht de La Trappe Quadrupel in 1991 op de markt en claimt dat dit de eerste quadrupel ter wereld is en tevens de naamgever van deze bierstijl (als dat al een bierstijl is). Volgens de brouwers van La Trappe heeft dit amberkleurige bier (36 EBC) van 10% een aroma met associaties van kruidnagel en noten die in balans worden gebracht door de zoete aroma’s van vanille, rozijnen en banaan en een volle, (alcohol)verwarmende, intense moutige smaak met zoete tonen van dadel en karamel. Tot slot heeft de La Trappe Quadrupel een zacht en licht bittere afdronk (22 IBU).

Kompaan Joey Greenhorn Restless IPA

De Joey Greenhorn is letterlijk een groentje in het assortiment van Kompaan, de brouwerij in onze buurt. Deze Restless IPA van 6,0% is gebrouwen met pale ale (hoe kan het ook anders) en drie Amerikaanse hopsoorten: Cascade (citrus en pompelmoes en soms lychee), Equinox of Ekuanot (citrus, tropisch fruit, kruidig) en Simcoe (hars en citrus). Stevig gehopt en dus veel aroma's en flink bitter (60 IBU). Mindblowing, zoals de kompanen deze IPA zelf noemen, dat valt wel  mee, maar misschien zijn wij wel verzadigd geraakt met alle IPA's die de Nederlandse markt overspoelen, dus zal een IPA onze mind wel nooit meer blowen.

De Mix & Match

De 50%-50% Mix&Match geven een mooi resultaat. De zoete warme La Trappe krijgt wat mee frisheid en bitterheid in de afdronk. In het aroma gebeurt van alles: vanille, rozijnen en banaan van de Quadrupel wordt aangevuld met de vooral citrusachtige aroma van de Kompaan Joey Greenhorn. Oftewel, Een volrijpe oudgediende die zich verfrist met een pasgeplukt groen blaadje, een verse jongeheer, een welriekende knaap. Tot zover de metaforen. Probeer het ook gewoon eens!

Geplaatst in Follow the trend.