Fat Cat, Praag

Onze waardering:

Translate:

Over Fat Cat

Fat Cat Beerhouse & Restaurant kan worden omschreven als een nieuw trendy (en wat duurder, volgens sommigen) restaurant met hippe burgers en hot dogs, craft beer van lokale brouwerijen en andere veelal lokale Tsjechische specialiteiten. Natuurlijk ploften wij hier neer na een lange dag slenteren door de stad.

We beginnen natuurlijk bij de bierkaart, want je noemt jezelf niet voor niets Follow the Beer. Fat Cat heeft momenteel 7 tapkranen en 1 handpomp voor Guinness uit Dublin (Ierland), maar er zijn plannen om in de nabije toekomst nieuwe kranen toe te voegen. Het vlaggenschip is het huisbier de Fat Cat APA (5,0%), die kan worden omschreven als een bloemig geurende, sterk gehopte en bittere APA. Maar ongeacht wat ze enigszins bedrieglijk doen voorkomen, brouwt Fat Cat dit bier niet zelf. Het is een Beerhouse en restaurant en geen brouwerij. Het bier wordt gebrouwen door Permon Pivovar uit Sokolov (Tsjechië). Permon ontwikkelde het recept voor dit hoppige bier op basis van hun P.A.P.A American pale ale, maar veranderde de hop.

Op de andere taps vind je, naast het alom bekende Guinness, bieren als Klášte Lezák (4,6%, lager, verkocht bij Fat Cat als Monastery 11) van Pivovar Klášter uit Hradiste Nad Jizerou, Ze Sklepa (5,0%, lager, verkocht bij Fat Cat als Bitter 12) van Pardubicky Pivovar uit Pardubice, de Weizen (4,8%, Weizen) van Primator Pivovar uit Náchod, Platan Granat (4,6%, dark lager) van Pivovar Platan uit Protovin en een Cherry Beer (3,9%) uit Rohozec. Dit zijn allemaal bieren van middelgrote, industriële brouwerijen die hier in Tsjechië niet bekend staan als bijzonder goed. Het zijn eenvoudige bieren uit het middensegment. Op reviews op het internet wordt veel geklaagd over de hoge prijzen van Fat Cat en dan worden de bieren ook nog eens geserveerd in 0,4 liter glazen, iets waar de gemiddelde Tsjech al helemaal niet op zit te wachten. Hij of zij is gewend aan halve liters en daar mag je niet aan tornen.

Bij Fat Cat kun je ook een hapje eten. Stel daar niet al te veel van voor, het is een klein menu met biervriendelijke (wat je onder moet verstaan wordt niet helemaal duidelijk) gerechten, gespecialiseerd in enorme hamburgers en uitgedoste hot dogs, en daarnaast soepen, hapjes zoals quesadilla's, salades en een kindermenu.

Het beste wat Fat Cat te bieden heeft, is de ambiance. Het heeft een sportbar-sfeer zonder de sport. Fat Cat is uitgedost in kitscherige kattenonzin, gedurfde, energieke kleuren en gekke kattenlichtsculpturen. Follow the Beer liet zich niet tegenhouden door de hoge prijzen, het gegoochel met de biernamen en het eigen bier dat ze niet zelf brouwen. Wij dronken er een bier en keerden een dag later terug om een hapje te eten. Maar zijn dan ook poezenliefhebbers en de trotse eigenaren van de ultieme fat cat.

In de buurt

Fat Cat Beerhouse & Restaurant is gevestigd in het hartje van de Oude Stad (Staré Mesto) van Praag. Hier zijn gewoon teveel bezienswaardigheden en dingen om te doen, om ze allemaal op te noemen en een plekje te geven. Hier zijn ook hordes met toeristen die zich ieder (half) uur verzamelen bij de Praszky orloj, het astronomisch uurwerk van Praag op het Staromestské námestí (het grote plein).

Wij beperken ons tot de volgende tips:

 • Sex Machines Museum, een museum over de menselijke seksualiteit, voor de rooie koontjes, voor het giebelen of gewoon om lekker geil van te worden (want dat ook mag);
 • Beer Museum, over de Tjechische bierhistorie met een proeverij;
 • Staroměstská mostecká věž, Gotische toren met museum en uitzicht op de Karlúv most (Karelsbrug);
 • Banksky Museum Praag - The World of Bansky;
 • Klášter dominikánů Praha (klooster).

Recente reacties

  Be the first to write a review

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CAPTCHA


  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.