U Supa, Praag

Onze waardering:

Translate:

Over U Supa

U Supa is de oudste brouwerij met proeflokaal van Praag. Nog zeer recent, in 2022, vond een aanpassing plaats aan de brouwinstallatie en werden de deuren van locatie aan de Celetná ulice geopend. Bij U Supa kun je genieten van de eerlijke en ambachtelijke smaak van Tsjechische bieren, de moderne Tsjechische keuken en de sfeer van een Praagse herberg. Of zoals ze het zelf zeggen, hier wordt je opgeslokt door de charme van de oude binnenstad.

Vanwege de beperkte productiecapaciteit en groeiende populariteit is U Supa een samenwerking aan te gaan met brouwerij Cvikov. De bieren van deze brouwerij zijn hiermee ook opgenomen in het assortiment van U Supa. U Supa is onderdeel van een keten van restaurants met de naam Gare. Tot deze keten behoren restaurants La Gare, Les Moules, Vozovna Stromovka en de koffiebrander Made In Coffee.

Adres: Celetná 563/22, 110 00 Staré Město, Tsjechië, website

In de buurt

U Supa (voluit: Staroměstský pivovar U Supa) is gevestigd in de Oude Stad (Staré Mesto) van Praag. Dit is een levendige wijk en de oudste wijk van de Tsjechische hoofdstad met geplaveide straten en monumentale attracties, zoals de middeleeuwse sstronomische klok (Pražský orloj)  en de gotische Týnkerk aan het grote centrale plein (Staroměstské náměstí). In concertgebouw Rudolfinum is klassieke muziek te horen en in het Statentheater vinden ballet- en operavoorstellingen plaats. Met de Karelsbrug is de Oude Stad verbonden met Malá Strana. De andere kant op vind je de Prasna brana, een oude Gothische poort en de Obecni Dúm, een art-nouveau zaal voor klassieke concerten.