Stalin Letna, Praag

Onze waardering:

Translate:

Over Stalin Letná

Stalin Letná is een barretje dat alleen tijdens de lente- en zomermaanden is geopend en een waar ontmoetingspunt om een glas bier te drinken en in loungestoelen over de oude stad uit te kijken. Hier voel je je letterlijk verheven boven de stad. Of zoals een inwoner van Praag het omschreef:

"Ik herinner me nog dat er een enorm Stalin-standbeeld stond (het grootste Stalin-standbeeld ter wereld, en ook één van de kortstlevende standbeelden) op de plek die nu een van de populairste verzamelplaatsen is voor skateboarden, dansen en drinken in de stad met een geweldig panoramisch uitzicht over Praag. Op de plaats van het standbeeld staat nu een metronoom die je laat zien dat je leven wegtikt (of het tempo van je leven aangeeft). Het beeld van Stalin had een enorme sokkel nodig die nu, tijdens de lente- en zomermaanden, verandert in een hipsterbar"

De bierkaart is eenvoudig: Arnostova Horka 10 (4,3%, pilsener) van Pardubicky pivovar, Mustang 11 (4,9%, pilsener) van Ostravar, Special (4,2%, lager-pale) van Zadlaky Piwowarsky Glubczyce), Braník Svetlý (4,1%, pilsener) van Pivovary Staropramen en Staropramen Cerny (4,4%, dark lager) van dezelfde brouwerij.

Regelmatig vinden er ook buitenoptredens plaats tegenover de sokkel/tribune. Hiervoor wordt een bijdrage van 50 Kronen (iets meer dan € 2,00) gevraagd van de bezoekers. Ook zijn er tijdelijke toiletgebouwtjes geplaatst naast het podium.

Adres: Letenské sady Praha 7, 170 00 Praha 7, Tsjechië, website

In de buurt