Das Kraftstoff, Dortmund

Onze waardering:

Translate:

Over Das Kraftstoff

'Voltanken, alstublieft!' Als je dat ergens kunt roepen, dan is het wel bij Das Kraftstoff, een voormalig tankstation in het centrum van de stad. Maar je kunt hier nog steeds tanken in het oude gebouwtje van het tankstation. Daar waar je vroeger je benzine afrekende kun je nu je bier bestellen en je laten vollopen. Donderdag is hier het motto 'laat je vollopen' en op vrijdag kun je hier aan de cocktails. De inrichting is geweldig en vooral de bar is een topper. In het kleine aangrenzende zaaltje kun je tafelvoetballen. Doe dat vooral, speel tegen de lokale helden,  urenlang en overdreven!

Het bierassortiment van Das Kraftstoff bestaat uit een aantal bieren van de tap, waaronder PUNK IPA en Hövels Export, en een koelkast met ook een aardig assortiment aan bieren van fles en blik. Wij dronken er een DAB Export (Lager, Dortmunder / Export, 5,0%), een BraufactuM The Brale (Brown Ale - English, 5,0%) en een Schlösser Alt (Altbier, 4,8%), en tenslotte een Braufactum Progusta (IPA, 6,8%), alledrie van de Radeberger Gruppe.

Adres: Augustastraße 2-4, 44137 Dortmund, Duitsland, website

In de buurt

Das Kraftstoff vind je aan de westkant van de stad net buiten de ring van Dortmund onder de rook van de Dortmunder U, vroeger een brouwerij, nu een centrum voor kunst en creativiteit. De grote U op het dank is zichtbaar door de hele stad en geeft Dortmund zijn smoel. Naast de Dortmunder U hebben we nog een paar tips voor je verzameld: FZW (een locatie voor live muziek), 44309 Street Art Gallery, Black Plastic (een platenwinkel) en natuurlijk de bier spots BierCafé West, Bergmann Bier Kiosk en de Hövels Hausbrauerei, allemaal op weinig loopafstand.