BierCafé West, Dortmund

Onze waardering:

Translate:

Over BierCafé West

Het is even zoeken naar informatie over BierCafé West. Op de website is namelijk het woord bier helemaal niet terug te vinden, de Getränkekart slaat het bier helemaal over en alleen op Facebook (en wie gebruikt er nou tegenwoordig nog Facebook?) staat het volgende:  'Het Westpark ligt tussen het stadscentrum van Dortmund, het Kreuzviertel en het Unionsviertel. Daar is het BierCafé West gevestigd. Een geslaagde mix van een craft beer bar, een café, een restaurant en een locatie voor evenementen'.

Wij noteerden het volgende: je waant je bij BierCafé West een beetje in de voetbalkantine van de plaatselijke voetbalclub waar het bierteam vol energie de derde helft beleeft. Het craft beer is goed vertegenwoordigd, maar het café-gevoel wil maar niet komen. Kortom, je kunt hier prima terecht voor een goed glas bier, het is misschien wel het beste craft bierassortiment van Dortmund, maar de sfeer komt er niet echt goed in. De ligt aan het pand, maar ook aan de inrichting.

Het bier dan, daar komen we tenslotte voor. Het assortiment bestaat uit 10 bieren van de tap die worden gepresenteerd op een Uptappd televisiescherm en een koelkast vol met craft bieren op fles en blik. Genoeg keuze dus, daar hoeft je je geen zorgen om te maken. Wij namen er een lunch (Curry Wurst) en dronken er de volgende bieren: een Paralyse Durch Analyse | analog collab series 3/5 (Sour - Fruited, 5,5%) van Atelier der Bräukünste uit Romsrod, een Emmi's Finest (Imperial/Double IPA, 8,6%) en een Before All (Imperial/Double IPA, 8,2%), allebei van FrauGrüber Brewing uit Gundelfingen an der Donau en een Bock Auf Bock (Imperial Pale Lager, 6,5%) van BierCafé West zelf.  Of dat laatste bier werkelijk door BierCafé West zelf gebrouwen wordt, weten we niet. Daar is geen informatie over beschikbaar en we  hebben het ook niet gevraagd. Het kan in opdracht elders gebrouwen zijn, maar het kan ook een etiketbier zijn.

Adres: Lange Str. 42, 44137 Dortmund, Duitsland, website

In de buurt

Zoals eerder gezegd, BierCafé West bevindt zich tussen het centrum  van Dortmund, het Kreuzviertel en het Unionsviertel. Het ligt aan het Westpark met daarom heen rustige woonwijken met heel aardige street art. Verder is hier, behalve wat leuke boetiekjes, barretjes en restaurants, niet zoveel te beleven.