Hövels Hausbrauerei, Dortmund

Onze waardering:

Translate:

Over Hövels Hausbrauerei

De naam "Von Hövel" is al eeuwen verbonden met bierbrouwen. De familie had sinds 1518 de brouwrechten op het middeleeuwse Hövel-Hof aan de Hohen Wall in Dortmund, exact op de plek waar de brouwerij Hövels vandaag de dag nog steeds haar bieren brouwt. Op 2 juli 1854 werd hier de brouwerij en mouterij "von Hövel, Thier & Co" gevestigd. In die tijd was dit het hoogste punt van de oude binnenstad van Dortmund.

Heden ten dage wordt nog immer hier het Hövels-bier gebrouwen volgens het traditionele en bijzondere maisch-proces. Gasten kunnen in de Gasträumen of in de groenste Biergarten in het centrum van Dortmund (direct naast de Thier-Galerie, waarvan de naam verwijs naar één van de oprichters) in een ontspannen sfeer genieten van het authentieke, ambacht van het bierbrouwen. De Hövels Hausbrauerei combineert kwalitatief hoogwaardig bier met de typische Westfaalse gastvrijheid.

In het assortiment vind je de Hövels Original (Altbier, 5,5%, Hövels Ur-Export (Doortmunder/Export, 5,7%) en de Hövels Gold (Lagerbier, 4,9%). Daarnaast brengt Hövels ook seizoensbieren uit. Voorbeelden daarvan zijn: Hövels Weihnachtstadtbier, het Hövels Winterbier, Hövels Maibock, Hövels Fastenbier, Hövels Sommerbier en het Hövels Craftbock. Tenslotte experiment Hövels ook met craft bieren en andere bierstijlen, zoals de Hövels Pale Ale, Hövels Kellerbier, Hövels Zwickelbier, Hövels Rotbier (zie ook ons bezoek aan Nürnberg hiervoor), Hövels Schwarzbier en ga zo maar door.

Adres: Hoher Wall 5-7, 44137 Dortmund, Duitsland, website

In de buurt

Hövels Hausbrauerei is gevestigd aan de westkant van het centrum van Dortmund, nog net binnen de ring. Op een paar honderd meter lopen, vind je de geweldige Bergmann Beer Pub. Als winkelen je ding is, dan is de Thier Galerie zeker een bezoek waard. Ook voor een snuifje cultuur hoef je niet ver te lopen. Het Schauspielhaus Dortmund en het Theater Dortmund zijn niet ver.

Als je even wilt uitrusten, plof dan neer in  de Stadtgarden en sla aldaar een blik op de Dortmunder Bierkutscher, een standbeeld van een man die een houten biervat draagt. Een kopie van dit standbeeld staat in Leeds (Verenigd Koninkrijk). Het beeld werd in 1979 gemaakt door de Dortmunder kunstenaar Artur Schulze-Engels in opdracht van de Stiftung Dortmunder Actien-Brauerei.