Craft Bier Bar, Hamburg

Onze waardering:

Translate:

Over Craft Bier Bar

De Craft Bier Bar Hamburg is onderdeel van een groep van craft beer barren met vestigingen in Hannover, Bremen, Braunschweig en Hamburg. Als je van craft bier houdt, is de Craft Bier Bar dus een goede plek. Bij alle vier vestigingen vind je minimaal 24 wisselende craft bieren op de tap. In Bremen zijn dat er zelfs veertig. Deze kun je aan de bar bestellen, maar je kunt ook zelf tappen. Dat laatste is een aardigheidje dat je bij meerdere horecagelegenheden ziet, maar dat maar nooit echt van de grond wil komen. Logisch ook, we willen nu eenmaal dat ons glas bier vakkundig door een leuke meneer of mevrouw wordt getapt. En als we toch bezig zijn, we willen ook ons glas bier zelf inschenken als het in een fles zit. Kortom, horecaondernemers stop met die onzin en stop ook met het inschenken van een glas bier dat in een flesje zit. Dat doen we als gasten zelf.

De Craft Bier Bar nodigt ook brouwers uit om hun bieren zelf te presenteren op een brouwersavond. Ze doen hier ook aan foof pairing van bieren met snacks. En soms hebben ze gerechten die typisch zijn voor het land waar de bieren vandaan komen. Daarnaast zijn er altijd proeverijen met verschillende thema's. Op de website kun je de events volgen.

Wij dronken er de A Distance to You, een New England IPA van 6,6% van de Whiplash Brewery uit Dublin (Ierland), de Fatamorgano, een imperial/double IPA (8,0%) van Omnipollo uit Zweden, de Honey Laku (Cellar Series), een imperial porter van 10,5% van Pöhjala uit Estland.

Contact:   Max-Brauer-Allee 275, 22769 Hamburg, Duitsland, website

In de buurt

De Craft Bier Bar is gevestigd in de wijk Hamburg-Sternschanze, in de volksmond ook wel het Schanzenviertel genoemd, een onderdeel van het district Hamburg-Altona. De Sternschanze ligt tussen de stadsdelen St. Pauli, Altoni-Altstadt, Eimsbüttel en Rotherbaum en kent voornamelijk oudere gesloten bebouwing. In oppervlakte is het een stadsdeel, maar wel eentje met een zeer hoge bevolkingsdichtheid. Gezellig druk dus. De wijk dankt zijn naam aan een in 1682 gebouwd stervormig, vooruitgeschoven verdedigingswerk dat door een loopgraaf met de stadswallen verbonden was.

Tijdens het nazibewind was de Rote Hof in de Bartelstrasse een centrum van de arbeidersbeweging en van verzet tegen het nationaalsocialisme. Het linksgeörenteerde verzetsgevoel bleef ook na de oorlog in de wijk ruim aanwezig. Opmerkelijk is dat het dominante CDU hier nauwelijks voet aan de grond krijgt (< 3% van de stemmen). Verzetten en in opstand komen is hier een erezaak. Een voorbeeld hiervan is de Rote Flora is een voormalig theater in het Schanzenviertel. Het is sinds 1989 gekraakt als een sociaal centrum in eigen beheer. Het collectief zei in 2001 over zichzelf: 'Wij zijn de UFO in de buurt', oftewel het zwarte gat in de openbare ruimte. Maar j ziet het ook elders op straat: daklozen, junkies, punkers, alternatievelingen, het loopt hier allemaal door elkaar in de straten waar steeds meer hippe winkeltjes, barretjes en winkeltjes op poppen.

In de jaren '1970 trokken veel families weg uit deze drukke wijk, terwijl studenten deze wijk juist leerden kennen als een relatief goedkoop en dicht bij de universiteit gelegen woonwijk. Zo evolueerde dit stadsdeel van een familiewoonwijk naar een alternatieve studentikoze en hippe wijk. Door het verdrijven van drugsverslaafden en dealers uit de omgeving van het  Hauptbahnhof en St. Georg kreeg het Schanzenviertal wel met drugsproblemen te maken, vooral in het Sternschanzenpark.

Twee bezienswaardigheden:

  • De 59 meter hoge watertoren die in 1910 in gebruik werd genomen en in 1961 buiten gebruik werd gesteld. Na lang zoeken werd een investeerder gevonden die het tot een hotel ombouwde dat in 2007 werd geopend.
  • Het Sternschanzenpark of verkort: Schanzenpark.