Altes Mädchen, Hamburg

Onze waardering:

Translate:

Over Braugasthaus Altes Mädchen

'Moin und herzliches wilkommen', luidt het welkom bij Braugasthaus Altes Mädchen, de plek in het Haburgse Schanzenviertel voor echt goed craft beer en goede hap eten. Altes Mädchen serveert regionale klassiekers en moderne Noord-Duitse uit de brouwerijkeuken. En met veel enthousiasme en energie adviseren de biersommeliers en barmannen en -vrouwen de craft bieren die goed bij je passen en bij het eten van je keuze. Met 30 craft bieren van de tap en meer dan 70 flesbieren van craft brouwerijen over de hele wereld, is er voor elk wat wils - of je nu een beginner bent of een gevorderde bierliefhebber.

Het Braugasthaus Altes Mädchen (Het Oude Meisje) kan niet los worden gezien van de naastgelegen Ratsherrn Brauerei, die in 2012 haar deuren opende en die het Ratsherrn pilsener weer op de markt bracht nadat brouwerij Elbschloss in 1995 haar deuren sloot. De stalen brouwketels en gist- en lagertanks zijn niet alleen door glas zichtbaar vanaf het binnenplein waar het terras zich bevindt, maar je een rondleiding volgen en het bier kunt kopen in de winkel aan de zijkant.

Voor het bierassortiment focussen we vooral op het eigen Ratsherrn bier. Het bier van andere craft brouwerijen laten we links liggen. Daar komen we niet voor. De klassiekers zijn de Ratsherrn Pilsener (4,9%, ook in een 0.0% versie verkrijgbaar die we natuurlijk niet hebben geproefd), het Hamburg Helles (5,1%) en de Zwickel (5,2%). Er is ook een Organic-Linie (bio-bieren) met de Organic Ale Pale Ale (5,3%), de Organic Alkoholfrei (<0,5%) en de Organic Alsterwasser (een Radler van 2,5% met toevoeging van citroen-, limoen- en sinaasappelsap, wat een verschrikking). Voor de echte kenner is er een ruim assortiment van specials: het Hamburger Pale Ale (5,6%), de Dry Hopped Pilsener (4,9%), de Küsten IPA (India Pale Ale, 6,3%), de Matrozenschluck (Weizen IPA, 6,5%) en de Moby Wit Belgisch Weizen (witbier, 5,1%).

Adres: Lagerstraße 28b, 20357 Hamburg, Duitsland, website

In de buurt

Braugasthaus Altes Mädchen (het horecagedeelte van de Ratsherrn Brauerei) is gevestigd in de wijk Hamburg-Sternschanze (ook wel het Schanzenviertel genoemd). Deze hippe wijk is een aaneenschakeling van gezellige restaurants, trendy cocktailbars en bruisende muziekzalen. Het met graffiti bedekte, voormalige theater Rote Flora vormt een symbool van links activisme en omvat nu een concertpodium, een café en gemeenschapsruimten. In een oud slachthuis is de Flohschanze-vlooienmarkt gevestigd. Hier vind je een allegaartje aan meubels, kleding en sieraden. In openluchtbioscoop Schanzenkino in het Schanzenpark worden 's zomers populaire filmvoorstellingen gehouden.