Brauhaus Joh. Albrecht, Hamburg

Onze waardering:

Translate:

Over Brauhaus Joh. Albrecht

Zo presenteert Brauhaus Joh. Albrecht zichzelf: 'Centraler kan het niet, midden in deze kosmopolitische stad, direct gelegen aan de Alsterfleet tussen de Neuen Walle en de Alten Walle. Neem plaats in de mooie, lichte serre en geniet van de bijzondere sfeer, gevormd door het internationale publiek'. Tja, daar zullen we zelf wel even een mening over vormen.

Die centrale ligging klopt in ieder geval, maar of dat nou een voordeel is? Drukke chique winkelstraten en het Rathaus met zijn RAthausmarkt. Meer biedt die centrale ligging eigenlijk niet. Maar goed, Brauhaus Joh. Albrecht is onderdeel van een groep van vijf, met vestigingen in Soltau, Bielefeld, Düsseldorf, Konstanz en dus Hamburg. Eten en drinken, dat is waar het bij het Brauhaus Joh. Albrecht om draait. Wij focussen ons op het bier natuurlijk.

„Craft wie Handwerk und Beer wie Bier“, is de slogan waarmee Brauhaus Joh. Albrecht zijn eigen brouwproces aanduidt. Het is ambachtelijk, echt handwerk, ongefilterd en origineel, ver weg van de mainstream en trouw aan het Reinheitsgebot van 1516. Vanuit de Gastraum (het horecagedeelte) kun je direct ervaren hoe het bier gebrouwen wordt in de koperen brouwketels, de zogenaamde Braukesseln, de Läuterbottich en de Sudfpfanne. In het assortiment van alle 5 vestigingen vind je de Messing (Helles, 4,9%), de Kupfer (Dunkles, 5,0%) en de "Craftbeer" IPA (IPA met Smcoe, Amarillo, Cascade en Citra hoppen, 5,0%). Daarnaast heeft iedere vestiging zijn eigen wisselende specialiteiten en seizoensbieren op de tap.

Adres: Adolphsbrücke 7, 20457 Hamburg, Duitsland, website

In de buurt

De Adolpsbrücke waar aan het Brauhaus Joh. Albrecht is gevestigd, vormt de verbinding tussen de Alter Wall en de Neuer Wall. De Alter Wall brengt je naar een belangrijke eye catcher van de stad: het Rathaus met zijn Rathausmarkt. De Neuer Wall is een chique straat met luxe winkels. Als je iets minder geld wilt uitgeven, is de Europa Passage vlakbij de Rathausmarkt een aanrader

Iets verder uit de buurt, maar zeker ook de moeite waard om te bezoeken zijn de Hopfenmarkt en het Mahnmal St. Nikolai met de zwarte Nikolaiturm. De naam Hopfenmarkt verwijst naar de plek waar in de 14e eeuw hop werd verhandeld door bierbrouwers. Overigens werd hier eerder vlees verhandeld en werd het later de Hamburgse groothandelsmarkt voor levensmiddelen. Het Mahnmal St. Nikolai en de Nikolaiturm zijn de van de Sankt Nikolaikerk , eens een grote kerk in het centrum van Hamburg in de Altstadt. Door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is de kerk veranderd in een ruïne. De 147 meter hoge Nikolaiturm, ooit voor korte tijd het hoogste bouwwerk van de wereld, staat nog wel overeind. De ruïne behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De toren is blijven staan als een gedenkteken, een monument ter gedachtenis aan de verschrikkingen van de oorlog. De crypte is nu een tentoonstellingsruimte.