Craft Beer Spot, Praag

Onze waardering:

Translate:

Over Craft Beer Spot

De Craft Beer Spot is een biercafé annex restaurant in het historische centrum van Praag ten zuiden van de heuvel Petrin en op 800 meter lopen van de wereldberoemde Karelsburg. Het is ruim opgezet met 30 zitplekken op de begane grond, 70 op de eerste verdieping en nog eens 40 in de tuin. Het was een mooie zomerdag, dus geen verrassing dat wij kozen voor de tuin.

Op het menu staan hamburgers, hotdogs, salades en poké bowls. Dat klinkt wat simpel, maar de keuken heeft veel zorg besteed aan de ingrediënten en ook aan de presentatie. Het ziet er gewoon goed uit en je krijgt er meteen lekkere trek van. Dat is alvast een pluspunt.

Dan het bier. Daar komen we tenslotte voor. Met 10 taps en ruim 120 bieren van de fles of blik is de keuze in ieder geval reuze bij de Craft Beer Spot. We beginnen bij de tap. De lijst wisselt snel, dus je moet wel even tapkaart checken (dat kan ook online). Hierop vind je lokale bieren als de Bohemian Beer 10 (4,0%) van Pivovar Libertas, de Fresh Hop Harmonie 11 (4,7%) van Pivovar Antos, de Cerna Svine 13 (5,2%) van Minipivovar Snajdr, de Blackcurrant Sorbet 11 (4,4%) van Sibeeria Brewery, de Weizen 12 van Pivovar Primator en de Albín Ale 11 van Pivovar Muflon.

Adres: Plaská 623/5, 150 00 Malá Strana, Tsjechië, website

In de buurt

De Craft Beer Spot is gevestigd in de wijk Malá Strana aan de voet van de Praagse Burcht en aan de overkant van de Staré Město (Oude Stad). Deze wijk is veel rustiger dan zijn buurman aan de overkant van de rivier waar toeristen het straatbeeld domineren. Hier vind je de rust van het echte Praag en kun je naar hartenlust ronddwalen door de barokke straten en is de ene gevel nog mooier is dan de andere. Mala Strana is ook een fotogenieke wijk en een geliefde en goedkope filmlocatie, ook bij Hollywood-regisseurs. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Hostel I van Eli Roth met de Herengrachtstraat en de kopie van het Red Light District waar de hoeren nooit de echte hoeren van de Wallen zijn, maar slechts een slecht gekopieerde en veel goedkopere versie.

In Mala Stran vind je ook veel religieuze historie, zoals het wassen beeld van het kindeke Jezus van Praag in de Maria Victoriakerk. Een andere tip is de graffitimuur ter nagedachtenis aan John Lennon, waar de afbeeldingen zijn beklad door selfieschietende opgeschoten knapen en meiden, die er de gewoonte van hebben gemaakt om de muren te bekladden met hun eigen namen die niemand zal onthouden. Tot slot noemen we nog een aantal musea, zoals het Franz Kafka Museum (de schrijver die we  kennen van zijn boeken als Der Prozess, Das Schloss en natuurlijk Die Verwandlung, maar voral van het woord 'kafkaësk', dat zoiets betekent als een onbegrijpelijke en dreigende sfeer waar je geen invloed op hebt, vaak als gevolg van bureaucratie en een zinloze, desoriënterende en nachtmerrieachtige complexiteit, een sfeer die we maar al te goed herkennen in ons huidige kikkerlandje), het Kampa Museum (moderne kunst) en het Museum Montanelli (kunstmuseum).