Cloudwater Tap Room, London

Onze waardering:

Translate:

Over Cloudwater Tap Room, London

De Bermondsey Beer Mile is kennelijk zo populair geworden dat het nu ook al de aandacht trekt van brouwerijen buiten Londen. In dit geval hebben we het over Cloudwater uit Manchester. Deze brouwerij, die werd opgericht in 2014, heeft inmiddels meer dan 100 bieren in vele stijlen - oud en nieuw, klassiek en eigen fantasierijke creaties -  op de markt gebracht zoals het een echte craft brewery betaamt.

De brouwketels staan dus in Manchester. In Londen vinden we de Cloudwater Tap Room, die het eigen bier uit Manchester uit de 20 taps laat stromen waaronder de nieuwe releases en barrel-aged versies. Bij ons bezoek stonden o.a. de volgende bieren op de tap: Happy (easy pale, 3,5%), Fuzzy (hazy pale, 4,2%), Helles (classic lager, 4,5%), Super Happy (juicy pale, 5,3%), Step Up (collab, session stout, 5,0%), Improvement Works (Tropical Barley Wine, 10%) en Concrete Jingle (citrusy hazy ale, 5,0%).

Adres: 73 Enid St, London SE16 3RA, Verenigd Koninkrijk, website

In de buurt

De Cloudwater Tap Room vinden we op de Bermondsey Beer Mile, een ongeveer anderhalve mijl lange strook spoorwegbogen en pakhuizen met meer dan vijftien brouwerijen en twee gin stokerijen. De Mile begon klein - eerst een brouwerij (The Kernel), toen twee, toen zes - tegenwoordig zijn het er bijna 20 (met een beetje twist).

Vroeger kon je een kroegentocht organiseren met een pint in elk van de brouwerijen op de Mile en aan het einde nog recht overeind staan. Die dagen zijn voorbij. In ieder geval voor iedereen behalve de meest doorgewinterde drinkers. Dus een advies: houd je aan de kleinere glazen (half pints) of kies van tevoren welke brouwerijen je gaat aanpakken in plaats van ze allemaal te proberen.