Café Bar Wanderer & Bieramt, Nürnberg

Onze waardering:

Over Café Bar Wanderer

Café Bar Wanderer & Bieramt bestaat letterlijk uit twee delen. Het eerste deel is Café Bar Wanderer. Hier kun je terecht voor koffie en thee, maar ook frisdranken, wijn en sterke dranken en een pilsener. Van 16 oktober tot en met 23 december en van 1 maart tot en met 15 april is het Regenzeit. En van 16 april tot 15 oktober is het Sonnenzeit. Van 25 december tot en met 28 februari is het café gesloten. In de Regenzeit en in de Sonnenzeit gelden andere openingstijden, dus je moet wel even opletten wanneer je er bent. En alleen in de Sonnenzeit wordt het terras opgezet en dat is wel één van de grootste attracties van Café Bar Wanderer.

Behalve de pilsener bij Café Bar Wanderer moet je voor bier bij het Bieramt zijn. Ook hier gelden weer de Regenzeit en Sonnenzeit met hun respectievelijke openingstijden en terrasregels. Op de tap vind je een drietal vaste bieren van Tübinger Gasthausbrauerei Neckarmüller (pilsener, Hell Dunkel) en daarnaast een wisselend aanbod, van deze brouwerij, maar ook van Kreativ-Bier (zeg maar craft bier). Het feest begint pas echt bij de flessenkaart, met 17 vaste bieren en daarnaast een wisselend aanbod (let dus op het bord). Onder de vaste bieren op fles tref je onder meer New Beer Generation NBG IPA van Mr. Kennedy en Schanzenbräu Hell en Schanzenbräu Rot van Schanzenbräu, beiden brouwerijen uit Nürnberg.

Wij dronken een Huppendorfer Zwickel (Kellerbier / Zwickelbier, 4,9%) van Brauerei Gasthof Grasser uit Königsfeld in  Baden-Württemberg, en een Cadolzburger Braley Wine Ale (Barleywine - English, 9,0%) van Brauhaus Brandmeier uit Cadolzburg in Beieren.

Adres: Beim Tiergärtnertor 2-6, 90403 Nürnberg, Duitsland, website

In de buurt

Aan je rechterhand (met je rug naar Café Bar Wanderer & Bieramt) vind je het Albrecht-Dürer-Haus, een museum over het leven en werk van Albrecht Dürer. Albrecht Dürer leefde zijn hele leven van 1471 tot 1528 in Nürnberg en was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en kopergravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de ontwikkeling van de boekdrukkunst, maakt van Albrecht Dürer de populairste en invloedrijkste Noord-Europese kunstenaar uit deze periode.

Aan je linkerhand kijk je op tegen de Kaiserburg Nürnberg, een imposant 11e-eeuws kasteelcomplex met een koninklijk paleis, tuinen en een prachtig uitzicht op de stad. Daarachter ligt het Hexenhäusle, een heuse bierspot waar je ook het Nürnberger Rotbier kunt drinken. In de Bergstraße is Hausbrauerei Altstadt, wederom een bierspot en aan het einde van de staat het Albrecht-Dürer-Denkmal, een standbeeld ter nagedachtenis aan Albrecht Dürer.