Mr. Kennedy, Nürnberg

Onze waardering:

Over Mr. Kennedy, Craft Beer Bar

Veel informatie over Mr. Kennedy Craft Beer Bar is er niet. De website is nog under contruction, maar op Tripadvisor vonden we een paar recenties. Mr. Kennedy heeft 4 tappunten waaruit ook het eigen bier NBG wordt getapt (zie de foto met de Braumeister ketel). Daarnaast zijn er nog ongeveer 100 bieren op fles te verkrijgen. Eén van de commentaren luidde dat de bieren ietwat prijzig zijn en dat de bieren soms wat oud waren, wat vooral een probleem is met de gehopte IPA's. Wij hadden deze ervaring niet. Wij kwamen immers uit Italië waarde prijzen voor bier veel hoger liggen dan in Duitsland. Uiteraard is craft bier duurder dan 'gewoon' Duits bier. Je betaalt natuurlijk wel een prijs als je bieren van kleine brouwerijen wilt drinken. Dat heeft vooral met schaal en kleinere ketels te maken, maar dat hebben wij er graag voor over, mits het niet te gek wordt. En alle bieren waren kakelvers, getapt en geserveerd door een lieftallige jongedame door het raam.

Bij Mr. Kennedy kun je ook terecht voor andere dranken, zoals gin, whisky, longdrinks of rum. Verwacht geen ruim assortiment, maar wel hoge kwaliteit. De locatie is vintage en klein, zodat het luid kan zijn op drukke dagen. Je moet geen lounge gevoel verwachten, Mr. Kennedy heeft een focus op een rustieke ambiance en wordt door veel locals gezien als de beste bierbar van de stad.

Wij dronken er een Locap IPA (6,5%)van Orca Brau uit Nürnberg (Duitsland) en een Schwarze Anna (Schwarzbier, 5,2%) van Brauerei Neder uit Forchheim (Duitsland).

Adres: Brunnengäßchen 22, 90403 Nürnberg, Duitsland, website

In de buurt

Mr. Kennedy ligt in een rustige woonwijk, maar wel op loopafstand van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Kaiserdom Nürnberg, een Middeleeuws paleis en burcht, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de stad. Via de Vestnorbrücke heb je een doorgang naar de Vestnorgraben waar zich het Hexenhäusle zich bevindt (daarover later meer). Bij de Tiergärtnertor vind je Café Wanderer & Bieramt en Hausbrauerei Altstadthof (ook daarover later meer).

Iets dichter bij Mr. Kennedy is het Stadtmuseum im Fembo-Haus gevestigd in een 16 eeuws koopmanshuis. In het Pellerhaus zit een museum voor bordspellen.