Bierlokaal Café De Koffer, Groningen

Onze waardering:

Over Bierlokaal Café De Koffer, Groningen

Bierlokaal Café De Koffer is kan worden omschreven als een biercafé in de Groningse Schildersbuurt met 12 taps en 400 bieren op fles en blik, waarvan een groot deel vaak wisselt. De gasten en de bieren zijn internationaal, maar de sfeer is nog altijd die van een buurtcafé, heel gemoedelijk. Iedereen is welkom en voelt zich snel thuis.

Dat klopt. Bij De Koffer hangt een gemoedelijke en rustige sfeer. Het is zo'n café waar niets moet en alles mag. En waar iedereen je naam kent als je vaker komt. Maar dit is een buurtcafé met een enorm bierassortiment en ze hebben er ook nog verstand van. Je zou met iedere bardame wel voorgoed de Koffer in willen duiken, zo goed en zo aardig zijn ze. Gekscherend zeggen we wel eens: 'Die zouden we wel mee naar huis willen nemen'. Dat geldt zeker voor de dames van De Koffer. Als we weer eens naar Groningen gaan (en dat gaan we zeker, want het is nog niet af), dan wordt De Koffer onze basis.

Wij dronken er Quadrupel van het plaatselijke Eggens Craft Beer (de stad Groningen), een Oude Muir Tilquin a l'Ancienne van geuzerie Tilquin (België), een Grunnegs Gold (tripel) van de Floembier Brouwerij (Holwierde, Groningen), een Sour Sequence #1 Mango, Guava, Passion Fruit (fruited Berliner Weisse) van Folkingebrew (Hoogezand, Groningen), een Classis Gueuze van Brasserie Cantillon (Brussel , België) en een Corviri Tripel van de Corviri Brouwerij (Haren, Groningen).

Adres: Nieuwe Blekerstraat 1, 9718 ED Groningen, website

In de buurt

De Koffer is gevestigd aan de Nieuwe Blekerstraat in de Groningen Schildersbuurt, een volksbuurt ten westen van het door water omringde stadscentrum van Groningen, ingeklemd ligt tussen het Reitdiep en het Eendrachtskanaal. Net buiten het centrum is het hier beregezellig en iedereen loopt door elkaar. We geven een paar tips, te beginnen bij het naastgelegen Café Tante Truus (enkel en alleen om de naam) en aan de overkant restaurant/bar 't Koetshuis. Op de A-weg vind je eetcafé De Slinger en iets verder in de Nieuwe Blekerstraat zit het café van de Gebroeders Maatman.

Wij liepen de Nieuwe Blekerstraat uit en sloegen rechtsaf de Friesestraatweg in om een pizza te happen bij eetwinkel Buurman & Buurman, waar je een prima pizza voor een aanvaardbare prijs kunt happen, maar waar vooral het interieur aanspreekt en waar je ook terecht kunt voor een goed glas bier. Wij dronken er een Pacific IPA ((7,8%) van Baxbier (de stad Groningen), een Datisandere Koekoek (farmhouse ale, 5,6%) van Bird Brewerij (Diemen) en het Buurmannenbier (pale ale, 5,0%) van Baxbier.