Café De Toeter, Groningen

Onze waardering:

Over De Toeter

Al meer dan 30 jaar is De Toeter een begrip in de stad Groningen. Wat startte als een muziekcafé is nu uitgegroeid tot een bijzonder kwalitatief whisk(e)y- en speciaalbiercafé. Naast al het whisky- en biergeweld kun je in De Toeter ook terecht voor een hapje eten, pubquizzen en proeverijen, rondvaarten en sups.

Eigenlijk moet je bij De Toeter niet voor het bier zijn, maar voor de whisk(e)y. De Toeter staat bamelijk in Groningen en ver daarbuiten alweer sinds jaren bekend om zijn whisk(e)y-assortiment en alles wat daar mee te maken heeft. Het assortiment bestaat uit maar liefst 350 single malt whisk(e)y’s en daarnaast worden vele ‘Whisk(e)y nosing- and tastings’ in het café en op locatie georganiseerd.

Ook op biergebied is er veel te beleven bij De Toeter. De Toeter heeft een breed assortiment van speciaalbieren waar je uit kunt kiezen dat varieert van traditionele abdij- en trappistenbieren tot bijzondere en vernieuwende craftbieren. De Toeter beschikt over 19 (wissel)kranen en meer dan 200 bieren op fles. Op de vaste tap zijn Grolsch pils, Pilsner Urquell, Guinness, Grolsch Puur Weizen en Toeter Blond (dat in Duitsland bij de Forstquell Brauerei / Brauerei Zum Schwarzen Adler wordt gebrouwen). Op de wisseltaps zijn onder meer verschillende en op dat moment verkrijgbare bieren van de eigen brouwerij Rockin' Ludina te vinden. Denk maar eens aan BA Meinardi Sour (5,0%), Raspberry White IPA (5,1%) en Virgin Petey (alcoholarm bier). Voor de uitgebreide flessenkaart verwijzen wij je naar de website van De Toeter. Hier vind je niet alleen het reguliere, wisselende aanbod, maar ook een lijst met bijzondere bieren, wederom ook onder meer van Rockin' Ludina.

Adres: Turfsingel 6, 9712 KP Groningen, website

In de buurt

De Toeter is gevestigd aan de Turfsingel en ligt daarmee net buiten de ring van water (Noorderhaven en Spilsluizen) die het centrum van Groningen omsluit. In dit gebied, dat ingeklemd ligt tussen het UMC Groningen en de Rechtbank Noord-Nederland, is veel te beleven met winkelstraatjes, restaurants en cafés. Wij noemen er een paar: de Nieuwe Kerk aan de Nieuwe Kerkstraat, Café De Minnaar in de Kleine Rozenstraat, restaurant BlaBla in de Nieuwe Boteringestraat, jazzclub Le Petit Theatre op het Kolendrift, brouwerij De Prael Groningen aan het Boterdiep (hier zijn we niet geweest, dat komt de volgende keer), concertzaal Simplon aan het Boterdiep en het Stadsstrand van Groningen met strandtent DOT aan de Vrydemalaan.