Dog’s Bollocks, Groningen

Over The Dog's Bollocks

De letterlijke vertaling van The Dog's Bollocks is volgens google.translate 'hondenpoep, maar de urban slang betekenis is natuurlijk veel leuker: 'kloten van de hond' of. Dat is toch wat anders. maar goed, je kunt in deze relatief nieuwe bar nog steeds terecht voor een goed glas bier. Daar verandert de poep in plaats van kloten niets aan.

The Dog’s Bollocks, aan de Oude Boteringestraat 17 in Groningen, is de nieuwste loot aan de Mr. Mofongo stam, die je aan de overkant van de weg vindt (zie In de buurt). Wat kun je van verwachten bij The Dog's Bollocks? A shitload natuurlijk! Veel (speciaal)bier op de tap, live muziek, een ruime keuze aan barfood, een kelder vol huisgemaakte spirits, ruimte voor (besloten) borrels, twee rookhokken, (cocktail) workshops, proeverijen en live sportwedstrijden op een groot scherm!

Het bierassortiment is ruim bedeeld met 16 bieren van de tap en ongeveer 80 op fles. Op tap vind je vooral usual suspects zoals Bud, Hertog Jan, Guinness Irish Stout, La Chouffe, IJwit, Leffe Blond, PUNK IPA en Elvis Juice, om er maar een paar te noemen. Ook de flessenkaart bestaat vooral uit usual suspects, maar hier kun je nog wel wat lokale en bijzondere specialties vinden. Zo is daar het lokale Eggens Zwaar Blond, de Eggens Tripel en de Eggens Quadrupel. Of van Stanislaus, de Sambal By, de Triple Rock Church, de Tukr Red IPA, de Witches Hammer en de All Black Hopped Stout. De Eeuwige Jeugd brengt de Lellebel en de Bullebak.

Adres: Oude Boteringestraat 17 9712 GC Groningen, website

In de buurt

The Dog's Bollocks is midden in het centrum van Groningen gevestigd op een steenworp afstand van de Grote Markt met haar Martinikerk en Martinitoren. Wij beperken ons tot schuin aan de overkant gevestigde Mr. Mofongo, dat omschreven wordt als een hip restaurant met een internationale keuken. Zelf presenteren ze zich als een uniek horeca-avontuur, dat is geïnspireerd op de belevenissen van wereldreiziger Máximo Mofongo. Horeca-ondernemer en onderwaterfotograaf Beijk leerde de charismatische man kennen tijdens een avond borrelen op Cuba. Denk aan witte stranden, ondergaande zon, een hippe beachbar en goede rum, vergezeld door de meest inspirerende verhalen van Máximo. De verhalen over zijn reizen, waarin de levensgenieter altijd maar weer nieuwe en bijzondere drankjes en gerechten ontdekt, maakte zoveel indruk dat Beijk in 2005 besloot om een concept te beginnen als eerbetoon aan hem; Mr. Mofongo, Global Food Specialist. Tot op de dag van vandaag is er bijna dagelijks contact met de goedlachse inspiratiebron. Het bedrijf is ondertussen verder gegroeid tot een ware belevingswereld, met gerechten en dranken van overal ter wereld. Het concept Mr. Mofongo kent zeven verschillende ‘werelden’ met ieder zijn eigen specialiteit en aanbod.

Mr. Mofongo bestaat uit een restaurant, een green house, een cocktailbar, een rooftop winehouse en beschikt zelfs over zijn eigen destilleerderij. In tegenstelling tot veel andere distilleerderijen, wordt in Mofongo’s Distillery het eeuwenoude ambacht van het alcohol maken nog wél uitgeoefend. Vanuit Mofongo’s Cocktailbar heb je zicht op de distilleerketels, fermentatiekamer en infuseerkruiken op de tweede en derde etage. Deze producten vind je ook op de kaart van The Dog's Bollocks.