Bière Academy, Marseille

Onze waardering:

Translate:

Over Bière Academy

Bière Academy is een craft beer bar met meer dan 300 bieren in het assortiment, die je niet alleen op de kaart terugvindt maar ookn in de uitgestalde koelkasten in het café. Alle stijlen worden regelmatig aangeboden, ook minder gangbare, van IPA tot Maibock, NEIPA, Stout of zelfs Lambiek. Het bieraanbod is geschikt voor iedereen, beginner of bierliefhebber. Bij ons is er geen elitarisme! Ben je een Belgisch bier of industriële bierdrinker? Geen probleem, integendeel, ze laten je hier graag kennismaken met een nieuwe wereld van smaak.

De bierkaart wisselt continu en dat nemen ze hier heel serieus. Behalve de bieren van lokale brouwers (uit de stad zelf), zorgen ze er voor dat een bier nooit voor de tweede keer op de kaart staat.  Behalve hun vaste leverancier, gaan ze ook regelmatig zelf op pad om de brouwers te ontmoeten en om nieuwe bieren te kunnen halen die vaak alleen binnen een kleine straal van kilometers rond de brouwerij in kwestie verkocht worden. Ze doen er alles aan om je hier kleine onbekende brouwerijen met onvermoede talenten te laten ontdekken. Dit heeft ze al naar de Vaucluse gebracht, op de kronkelende en geïsoleerde wegen van de Ardèche, naar het platteland van Lyon, de kust van de Var of zelfs Occitanië, maar er zijn nog vele andere gebieden van het land die voor ons moeten worden verkend!

Als je een amateurbrouwer bent, dan kun je ook bij de Bière Academy terecht met een assortiment aan mout, hop, gist en klein brouwmateriaal en -kits om zelf thuis je eigen bier te maken. De Zythologen en brouwers van dienst helpen je graag hierbij. Tijdens ons bezoek waren er ook brouwactiviteiten gaande in de bar, er werd bier gebotteld en er stonden drie magische keteltjes (zie foto). Gisttanks? Lagertanks? We hebben het niet nagevraagd.

Adres: 22 Rue Beauvau, 13001 Marseille, Frankrijk, website

In de buurt

De Bière Academy is gevestig in de wijk Opéra. Dit  is een gebied van het eerste district van Marseille ligt vlak bij de oude haven. In deze wijk vind je onder andere de Gemeentelijke Opera, die werd gebouwd op de restanten van het oude Grand-Théâtre die in 1919 afbrandde, het Palais de la Bourse en het begin van de rue Saint-Ferréol, een voetgangersstraat met winkels. Op het gebied van horeca moet je vooral op het Course Honoré-d'Estienne-d'Orves zijn, Hier vind je ook bierspot Les BerThom Marseille, die wij natuurlijk ook bezochten.