Le Melting Pot, Marseille

Onze waardering:

Translate:

Over Le Melting Pot

Er is niet vele informatie beschikbaar over Le Melting Pot op het internet, geen webite, wel een Facebookpagina, maar die geeft nauwelijks meer dan het adres en de openingstijden. We komen niet verder dan dat Le Melting Pot al 6 jaar actief is (we lezen dit eind 2022) en is gevestigd in de directe omgeving van het Court Julien in Marseille. En meer: Le Melting Pot is een knusse bar om een aperitief te drinken met vrienden, een streekbiertje in de hand, een cocktail of een digestief, een fles wijn op tafel. Dat zijn nou niet bepaald teksten waar je verder mee komt.

Dan maar onze eigen tekst. We stuitten op deze bar  op één van de websites over craft beer in Marseille. De naam is treffend, want waar Marseille een smeltkroes (melting pot) is van vele culturen, is het Court Julien en zijn achterliggende straatjes daar het epicentrum van en dus is Le Melting Pot precies op zijn plek. De bar is geopend van dinsdag tot en met zondag van 17:00 tot 01:00 uur. De tapkaart is simpel met een Blonde, een Blanche, een IPA, een Ambrée en verder La Chouffe, Bière de la Plaine blonde en een wisselbier. Bij de eerste vijf bieren wordt de brouwerij niet vermeld, maar we vermoeden dat dit allemaal bieren van het lokale Biere de la Plaine zijn. De flessenkaart is nog vager met La Minotte, Bière de la Plaine en Bière Craft. Enigszins Lost in Translation, maar ook gewoon lui, ebben we maar niet gevraagd naar de bieren, maar simpelweg een Blonde en een IPA besteld. Een kwestie van choose your battles, zullen we maar zeggen.

Adres: 40 Rue des Trois Rois, 13006 Marseille, Frankrijk

In de buurt

Le Melting Pot is gevestigd in één van de straatjes achter het Cours Julien. Een aanrader, vooral 's avonds. Dit plein is gelegen in de wijk Notre-Dame du Mont, in het 1e en 6e arrondissement van Marseille en bestaat uit twee delen: een groot voetgangersplein dat loopt van de rue des Trois-Frères-Barthélémy naar de rue Armand-Bédarride en een weg die openstaat voor autoverkeer van de rue Armand-Bédarride naar de boulevard Garibaldi.

Om het plein te bereiken kun je ook de Escaliers de Cours Julien nemen. Deze trappen werden in 1859 gebouwd om de inwoners van de Cours Julien en de wijk Saint-Michel een directere toegang tot het lager gelegen deel van de stad te bieden. Tegenwoordig zijn deze trappen een toeristische attractie met alle street art die je hier vindt. Winkeltjes, barretjes, restaurantjes en street art vind je ook in de straten achter het plein, met name de Rue Crudere, de Rue Pastoret, de Rue Bussy en de Rue des Trois Rois. Van 1860 tot 1973 was op de Cours Julien de Centrale Markt, een markt voor groenten en fruit. Na de verplaatsing van de markt naar de M.I.N. des Arnavaux werd het omgebouwd om vele restaurants en culturele locaties te huisvesten.