Les BerThoM, Marseille

Onze waardering:

Translate:

Over Les Berthom

BerThoM is een concern van bierbars met inmiddels 17 vestigingen in Frankrijk: Angers, Besançon, Bordeaux, Clermont-Ferrand, Dijon, Grenoble, Lille, Lyon (2),Marseille, Metz, Montpellier, Nancy, Nantes, Parijs, Rouen en Strasbourg. De vestiging in Marseille opende in januari 2017 haar deuren. Veel informatie over de vestiging in Marseille, behalve dat het op letterlijke steenworp van de Vieux Port ligt en dat er 8 bieren uit de tap stromen, is er niet.

Dan maar wat quotes van internet. Een zekere Allison merkt het volgende op: 'In een wijnland kan het vinden van goed bier een uitdaging zijn. Gelukkig is dit een uitstekende plek om toevlucht te zoeken. Ze hebben veel geld gestoken in het maken van dit een fantastische plek om niet te missen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet ver te lopen, maar het is de moeite waard om de Ierse pubs te passeren om echte bieren te vinden. Niet alleen hebben ze geschikt glaswerk, maar ze hebben zelfs bijpassende onderzetters! Ik kon niet gelukkiger zijn met de verscheidenheid aan flessen en tikte bier en ze zijn kindvriendelijk, dus maak je geen zorgen over het uiterlijk van kinderen in een "bar. "Het is niet te missen!'

En Thomas schreef: 'Een geweldige bierbar in Marseille op 30 seconden van de oude haven. Bierselectie uitstekend, werkethiek van het personeel de beste die ik ooit heb gezien in een bar / restaurant in Frankrijk. Ga gewoon genieten. . .'.

Wij dronken er een Hazy Diamond (sour-fruited, 5,0%) van Brasserie La Debauche uit Angoulême (Frankrijk) en een La Rulles Triple (tripel, 8,4%) van Brasserie Artisanale de Rulles uit Habay (Wallonië, België).

Adres: 31 Cr Honoré d'Estienne d'Orves, 13001 Marseille, Frankrijk, website

In de buurt

Les BerThoM is gevestigd aan de zuidkant van de Vieux Port in Marseille. Dit is het toeristische gebied van de stad, een plek waar je eigenlijk weg van wil blijven, maar voor een goed glas bier bij Les BerThoM is het een bezoek wel waard. Een paar andere tips in de buurt: Le Musée de Savon de Marseille (op hun zeep gaan ze hier prat), de Abbaye Saint-Victor, het Fort Saint-Nicolas en le Musée Cantini (permanente en tijdelijke kunstexposities, met speciale aandacht voor werk uit de 1e helft van de 20e eeuw). En als je een sportieve uitdaging zoekt, kun je ook de klim maken naar de Basilique Notre-Dame de la Garde.