Warzone, Luik

Onze waardering:

Translate:

Over Warzone

Neem een surrealistisch interieur met hier en daar wat griezelige donkere humor, voeg daar aan toe arcade games, metal muziek, een goede bierkaart en personeel met meer piercings en tatoeages dan gewone huid Et voilà, je hebt de Warzone bar. Warzone biedt een unieke sfeer in een setting met talloze culturele en artistieke verwijzingen, zoals:

  • De cultuur van videogames met zowel arcade-terminals (retro-gaming) als flipperkasten met als doel het ontstaan ​​van deze videogames en de unieke sfeer van de arcades van de jaren 80 en 90 te (her)ontdekken;
  • Muzikale cultuur: het etablissement is hardrock-georiënteerd (van de jaren 1950 tot heden) met alle variaties in stijlen die daarbij horen;
  • De drankenkaart biedt ondertussen nieuwe dranken die representatief zijn voor de muziekstijlen;
  • De cultuur van de 7e kunst: de decoratie en het aangeboden drankenmenu verwijzen ook naar veel filmwerken. Je zult jezelf kunnen verliezen in de magie van het interieur.
  • De cultuur van strips en strips: er zijn ook verschillende strips en strips beschikbaar om voor de rustigere momenten van de dag een alternatieve ontspanningsruimte te creëren.
  • Naast de verschillende karakters die door de verschillende decoraties worden vertegenwoordigd, hebben kunstenaars uit Luik en Frankrijk de kamers versierd met verschillende fresco's.

Wij dronken er een Orval (dat hoeven we niet uit te leggen, klik maar op de link) en een Elfique IPA (IPA, 6,0%) van Brasserie Elfique uit Aywaille (Wallonië, België), ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Luik.

Adres: Rue de la Casquette 36, 4000 Liège, België

In de buurt

Warzone is gevestigd in Centre Ville, maar iets verder van de Maas dan bijvoorbeeld Le Pot au Lait. In de directe omgeving vind je leuke winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Andere bezienswaardigheden zijn de Collégiale Saint-Jean (katholieke kerk), La Cité Miroir (cultureel centrum in een oud badhuis), de Opéra Royal de Wallonie (gerestaureerd operagebouw uit 1818) en de Statue de Gréty (een standbeeld ter ere van André Ernest Modeste Gréty, een componist geboren in Luik en vooral bekend van zijn talrijke opéras comique).