Wild Lab, Luik

Onze waardering:

Translate:

Over Wild Lab

Met 14 tappunten, een selectie van ruim 100 bieren op fles en blik die permanent roteren en een gediplomeerde Zytholoog die hier het oog op houdt, zit het met het bier wel goed bij de Wild Lab Craft Beer Bar & Shop. Wild Lab is een initiatief van Florent Malta, die bekend is in de Brusselse craft beer scene. Hij kwam terug naar Luik om de Wild Lab Liège te openen. Je vindt Wild Lab op slechts enkele stappen van de Place du Marché.

Tijdens ons bezoek aan Luik was Wild Lab dicht op woensdag, donderdag en vrijdag, maar toen we op zaterdagavond terugliepen van een etentje in restaurant Terra Terrae naar onze slaapplek, was het ineens wel open. En dus dronken we er een glas bier.

Adres: Rue Hors-Château 14, 4000 Liège, België (geen website)

In de buurt

Wil Lab ligt op een steenworp afstand van Brasserie {C} en de Montagne de Bueren, de steile trappen die we al beschreven in het artikel over Brasserie {C}. Maar er is nog meer te beleven in deze buurt. Denk bijvoorbeeld aan de Marché de la Batte, een grote levendige straatmarkt langs de Maas die al sinds de 16e eeuw elke zondag wordt gehouden. Of aan Museum van het Waalse Leven, met exposities over het Waalse leven en cultuur vanaf de 19e eeuw en traditionele Luikse poppenkast. Vanaf de Coteaux de la Citadelle heb je een mooi uitzicht over Luik met velden, bossen en middeleeuwse ruïnes. Tot slot noemen e nog het Palais des Princes-Éveques, een beroemd 16e eeuws paleis met latere architectonische toevoegingen dat bekend staat om zijn binnenplaats met zuilen.