The Hidden Pub, Firenze

Onze waardering:

The Hidden Pub is een onverwachte en ietwat verborgen plek in het hart van de wijk San Frediano op het Piazza del Carmine. Hier vind je 10 bieren van de tap en talrijke bieren op fles van verschillende oorsprong, nationaal en internationaal, van grote en kleine craft en artiginale brouwers, van klassiekers tot hippe crafty innovations tot limited edition.  Daarnaast vind je hier sterke dranken en klassieke cocktails, maar ook op basis van bier en absint. De keuken is tot laat open.

Het is niet verwonderlijk dat de managers Alessio en Annalisa creatief zijn: hij, jarenlang werkzaam geweest in de restaurantwereld, maar vooral gepassioneerd door geschiedenis en scenario's schrijven, zij door fotografie. De kamer aan de achterkant van het café heeft derhalve  niet de klassieke pubuitstraling, maar een gezellige, gastvrije, originele en ontspannen sfeer. The Hidden Pub stimuleert culturele uitwisseling, van kunst- en fototentoonstellingen tot livemuziek en het delen van boeken.

Wij dronken er een Tambura American Pale Ale (APA, 6,5%) van Birrificio La Petrognola, een brewpub uit het dorpje  Colognola in de provincie Lucca in Toscane.

 

Adres: Piazza del Carmine, 11/B, 50124 Firenze FI, Italië, Facebook

In de buurt

Op het Piazza del Carmine is vrij weinig te beleven op de barokke kerk na, de Chiesa di Santa Maria del Carmine. Even verderop vind je nog de Chiesa di Santa Monica, het Museo di Simbologia en de Tabernacolo del Canto alla Cuculia, een historisch herkenningspunt. Nee, de echte attractie van deze omgeving zit op het laatste stuk van het plein en de straat Borgo San Frediano die langs het plein loopt. Niet overdag, dan is er niet veel te beleven, maar 's avonds komt deze buurt echt tot leven. Dan drinkt de echte Florentijn hier zijn bier of wijn, eet hij het pure Italiaanse eten, op straat uit de hand of aan tafel en hier wordt geflirt dat het een lieve lust is. Van student tot oude sok. Dit is het ware Firenze!

Ook op biergebied is in deze omgeving genoeg te beleven. Wat te denken van het café Diorama die wij al eerdere bezochten en die ons bekoorde met Cantillon van de tap. Of Archea Brewing aan de Via dei Serragli die wij iedere keer misten en dus niet aan ons lijstje konden toevoegen. Tot slot, Birreria Artiginale Il Bovaro die naar het zich liet aanzien zijn deuren recentelijk had gesloten en waar een nieuw café was geopend, ook met een bierkaart. Wij vonden het er niet aantrekkelijk uitzien en besteedden ons geld liever elders, bijvoorbeeld in The Hidden Pub.