Scurreria Beer & Bagel, Genua

Onze waardering:

Over Scurreria Beer & Bagel

Scurreria Beer & Bagel is gevestigd het oude historische stadshart van Genua en kan worden omschreven als een birreria (biercafé) met een bierkaart met Italiaanse ambachtelijke bieren - birra artiginale - aangevuld met craft beers uit het buitenland. Scurreria is een Corsicaans voor 'zal stromen'. Bier zal stromen dus. Uit de taps. In de kelen.

Scurreria bevindt zich in de elegante Via di Scurreria, op een steenworp afstand van de Cattedrale di San Lorenzo. Het interieur is modern, strak en industrieel en doet daarmee wat stijfjes en koel aan, maar de selectie aan bieren maakt dat meer dan goed. Onmiskenbaar is ook de hipster-leisteen die nu het mondiale symbool is van plekken waar craft beer wordt geserveerd.  Je kunt hier ook terecht voor een hapje eten. Zo serveren ze bagels (hoe kan het ook anders met zo'n naam), hamburgers, wraps en salades.

Het personeel is vriendelijk, heeft verstand van zaken en is bereid to go the extra mile om aan je wensen te voldoen. Naast de 14 taps waarvan 2 handpompen, koel bewaard in de cold room erboven, is er ook een uitgebreide selectie aan bieren op fles en blik. Het is onmogelijk om de taplijst te beschrijven, deze verandert iedere dag. Wel zijn er drie vaste brouwerijen: Birrificio Lariano uit Sirone (LC), Birrificio Italiano uit Lurago Marinone (CO) en Birra Busalla uit Savignone (GE). En gelukkig blijven ze ook weg van de ultrahoppy bieren die overal op de wereld hetzelfde smaken. Natuurlijk zijn er wel IPA's en APA's, maar ze kijken hier wel verder dan dat. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de koelkast naar de selectie zure bieren, zoals Boon, 3 Fonteinen en Cantillon uit België. Chapeau! Cappello!

Wij dronken er Ritual Lab Gose (sour gose) van Ritual Lab uit Formello (RM) en een Kellerbier (Kellerbier / Zwickelbier) van Brauerei Griess uit Strullendorf (Duitsland).

Adres: Via di Scurreria, 22r, 16123 Genova GE, Italië, geen website (alleen Facebook, maar daar doen we natuurlijk niet aan)

In de buurt

Scurreria Beer & Bagel ligt net als Kamun Lab in het oude middeleeuwse stadshart van Genua, vlak achter de haven. Hier vind je een labyrint van straatjes en steegjes met allerlei winkeltjes, restaurantjes en cafés, waarin je uren kunt ronddolen en vooral ook verdwalen. Het is gemakkelijk om hier je richtingsgevoel kwijt te raken, maar wie heeft richtingsgevoel nodig als je hier bent.

Een paar tips. Op 50 meter van Scurreria Beer & Bagel is het Piazza San Lorenzo met de Cattedrale di San Lorenzo, een zwart-wit gestreepte, romaanse kathedraal uit 1.100 na Christus met muurschilderingen en unieke heilige relikwieën. Iets ten westen van de kathedraal ligt het Piazza De Ferrari, een plein met een bronzen fontein uit de jaren 30 waar belangrijke culturele instellingen zijn gehuisvest. Ook niet te missen is de Abbazia di San Matteo, een groen-wit gestreepte abdij.