Kamun Lab, Genua

Onze waardering:

Over Kamun Lab

Kamun Lab is gevestigd in een oude pand in het hart van de Porto Antico, het historische centrum van Genua met zijn smalle, donkere straatjes en wordt naar eigen zeggen beschermd door de Schone Kunsten. De schone kunsten prijken niet alleen aan de muur (zie onder andere de foto's van het schilderij met de vrouw en het beeld van de man aan de galg), maar ook de schone kunsten van gastvrijheid,  behandeling van het bier en het serveren van het glas.  

De Kamun-bieren worden op een andere locatie gebrouwen (Via per Retorto 29/2, Predosa). Als je de brouwerij (birrificio) wilt zien, kun je hier terecht voor een rondleiding (visite guidate). Maar als je de Kamun-bieren wilt proeven, dan moet je in Kamun Lab zijn, dat door de eigenaren wordt omschreven als een laboratorium waar de Kamun-bieren worden geserveerd in combinatie met gastronomische specialiteiten.

Op de tapkaart van Kamun Lab zijn 16 eigen Kamun-bieren te vinden, zoals Primalux (golden ale, 5,2%), Laetitia (witbier, 4,7%), Zenzeros (ginger ale, 4,5%), Nucis (brown ale, 7,0%), Occasum (amber spice, 5,8%), Nocturna (oatmeal stout, 5,4%), Feranera (black rye APA, 6,0%), Fabula (I.T.P.A, 5,0%), Fera (Rye APA, 6,5%), OK Bitter (bitter, 4,5%), Gippopils (pilsener, 5,0%), Janua (strong ale, 6,0%), Drumz (Kölsch, 5,0%) en Res Rosa (gently sour, 5,5%). Wij lichten er twee bieren uit: de fantastische Sexpitt (sour, 6,0%) en de zoete, vleiende Wedding (imperial stout, 10,0%)

Adres: Via di S. Bernardo 53r, 16123 Genova GE, Italië, website

In de buurt

Kamun Lab is gevestigd in de smalle straatjes van de Porto Antico, waar het zonlicht nauwelijks binnendringt en waar het leven 's avonds en vooral 's nachts pas echt begint. Dan wordt er volop geflaneerd, gegeten, gedronken en gelachen in de vele osteria's, trattoria's en cafés. Dan komen de hoeren tevoorschijn op de hoeken van de Via della Maddelena en ook de schuinsmarcheerders, de hoerenlopers en de dronkenmannen. Zo gaat het al eeuwen en zo zal het nog eeuwen gaan in de Porto Antica. We hebben geen specifieke tips voor Genua, de Porto Antica is de tip. Zeker als je van bier houdt!