Quimera Brewpub, Lissabon

Onze waardering:

Translate:

Over Quimera

Quimera Brewpub bevindt zich in een tunnel die diende als een doorgang voor paarden naar het nabijgelegen Palácio das Necessidades, destijds het Koninklijk Paleis en tegenwoordig het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het diende ook als een vluchtroute voor Manuel II, de laatste koning van Portugal, toen in 1910 de Republikeinen het paleis beschoten en de monarchie in Portugal beëindigden.

Nu is hier dus de Quimera Brewpub gevestigd. een pub/restaurant met als specialiteit de NY Deli Special Sandwiches met in bier gestoofd vlees, maar er zijn ook vegetarische en veganistische opties, of zalm en vlees en kaas, allemaal tussen het ambachtelijk Barbela-tarwebrood van de Gleba Bakery . Het restaurantgedeelte biedt daarnaast een breed scala aan voorgerechten om een ​​goed drankje te combineren, omringd door de stenen van deze achttiende-eeuwse grot. Er zijn ook Burgers bereid met vlees van Talho D'Alcântara op Gleba Brioches.

Quimera fermenteert zelf veel ingrediënten die deel uitmaken van de samenstelling van het menu, zoals pimentos, zuurkool, kim-chi en natuurlijk het eigen gebrouwen bier in de brouwerij in de kelder van hetzelfde gebouw. Dit bier stroomt dagelijks uit 12 kranen en flessen. Het assortiment wisselt nogal eens en bevat bieren als de Kveik Pilsner (5,3%), de Mexican Chocolate Imperial Stout (8,2%), de Mexicale Ale (4,7% met 4 soorten smoked pimentos), de Cascade APA (5,0%), de Raspberry Sour (4,7%) en de Cherry Sour (4,7%). Dat zijn er maar een paar, er is nog veel meer.

Wij dronken er de DIPA Doubel IPA (7,0%), de Brett Brux. IPA Barrel Aged (5,8%), de Kveik Horindal Pale Ale (4,7%), de Bloody Mary Sour (4,3%) en de Raspberry Sour (4,7%).

Adres: Rua Prior do Crato 6, 1350-261 Lisboa, Portugal, website

In de buurt

De Quimera Brewpub is gevestigd in de wijk Alacantara, ooit een drukke haven aan de rivier de Taag en nu bekend om het bruisende nachtleven. In de buurt van de brug 25 de Abril vind je restaurants en clubs in de verbouwde pakhuizen van de dokken van Santo Amaro die een trendy publiek trekken. In de nabijgelegen LX Factory zijn hippe bars, boetieks en kunstruimten gevestigd. Ook op cultureel gebied is hier genoeg te vinden. Zo kun je in het Museu do Oriente Aziatische en Portugese kunst bewonderen, in het Museu da Carris vind je een collectie aan vintage trams en in het Museu Nacional de Arte Antica vind je oude kunst in een gemoderniseerd 17e eeuws paleis vol Europese schilderijen en sculpturen.

De belangrijkste tip is echter de LX Factory, deze spot mag je niet missen tijdens je bezoek aan Lissabon. Verborgen onder de brug ligt het hippe industriële ministadje LX Factory, waar menig creatieveling, local en goedgeïnformeerde toerist zich graag neervlijt voor een drankje, mooie lokale producten koopt of cocktails drinkt op een rooftop terras. De LX Factory is vrij jong als culturele hotspot: de ministad met 23.000 m2 aan oud fabrieksterrein is sinds 2008 nieuw leven ingeblazen door een groep jonge ondernemers. Inmiddels is het uitgegroeid tot een creatieve broedplaats waar altijd wel iets te beleven is; van mode tot architectuur, van muziek en eten tot design.