Pub L’Escale, Reims

Onze waardering:

Translate:

Over Pub L'Escale

L'Escale vertaalt zich in het Nederlands als de Tussenstop, maar werd voor ons meteen het eindstation van onze trip naar Reims. En wat voor een eindstation. Pub l’Escale presenteert zichzelf als het biercafé van Reims en dat is meer dan terecht. Je vindt Pub L'Escale in het hart van Reims en je bevindt je direct in een toevluchtsoord voor liefhebbers van ambachtelijk bier. Met zijn 18 tapkranen, waaronder 6 regelmatige rotaties, en een indrukwekkend assortiment van meer dan 120 bieren op fles en blik, is dit biercafé dé bestemming in Reims voor liefhebbers van Belgische, trappisten- en ambachtelijke bieren. Wat café L’Escale zo leuk maakt, zijn de inrichting en de bijbehorende ambiance. De onconventionele inrichting die doet denken aan rariteitenkabinetten en een boeiende muzikale sfeer creëren een vriendelijke en innemende omgeving.

Maar dat is niet alles. Het personeel, uitgerust met kennis van bier, staat altijd klaar om bieren aan te bevelen die zijn afgestemd op de smaak van elk individu, evenals gins, whisky's en shooters. Naast de uitgebreide drankselectie biedt het café ook afleiding zoals tafelvoetbal, een flipperkast, darts en kaartspellen. Of je nu een passerende bezoeker bent of een buurtbewoner, café L’Escale is meer dan alleen een biercafé. Het is een plek waar smaken zich vermengen met een boeiende sfeer en een onvergetelijke zintuiglijke ervaring biedt voor alle liefhebbers van ambachtelijk bier in Reims.

L'Escale is een echt instituut voor liefhebbers van grote Belgische brouwerijen, trappisten en ambachtslieden en een pionier op het gebied van ambachtelijk bier in Reims en stamt uit de tijd dat het meer nog dan drie weken duurde voordat een  eerste nieuwe vaatje IPA op was. Die tijden zijn al lang gevlogen. Tegenwoordig zijn er 6 wisselende tapkranen die ook echt wisselen en waarop je bijna dagelijks nieuwe ambachtelijke bieren kunt ontdekken. Wij hebben nu alweer zin in een volgende tussenstop.

Adres: 132 Rue de Vesle, 51100 Reims, Frankrijk, website

In de buurt

Pub L'Escale is gevestigd aan de Rue de Vesle, een lange, rechte straat die je naar de opera de Reims brengt, dat van oudsher bekend staat  als het Grand Théâtre en in 1873 werd gebouwd naar ontwerpen van Alphonse Gosset. Het ontwerp is geïnspireerd door het operagebouw van Parijs, dat toen nog in aanbouw was, vooral het terrasvormige dak. Achter het operagebouw vind je het Musée des Beaux-Arts, het Place de Parvis, het Square Rene et Henri Druart, het Square des Jacobins en natuurlijk de beroemde Cathédrale Notre-Dame de Reims en het Palais de Tau.