3 Brasseurs, Reims

Onze waardering:

Translate:

Over Les 3 Brasseurs

3 Brasseurs Reims is onderdeel van Les 3 Brasseurs, een Franse keten van franchiseondernemingen van craft brouwerijen met horeca. Het concept van de keten is simpel: iedere vestiging heeft eigen brouwketels en een keuken van waaruit lokale specialiteiten komen uit de regio Elzas (choucroute, flammkuche) en uit het noorden van Frankrijk. En daar past de slogan bij: Convivialité, Simplicité et Generosité, wat zich vrij laat vertalen als gezellig, eenvoudig en vrijgevig. In 2022 werd in totaal 36.000 hectoliter bier geproduceerd door alle vestigingen gezamenlijk. De geschiedenis van 3 Brasseurs begon toen drie broers Caluche in Lille de eerste brouwerij openden. In 2023 is de keten uitgegroeid tot een netwerk van 87 brouwerijen, waarvan 70 in Frankrijk, 15 in Canada en 2 in Brazilië.

3 Brasseurs Reims is dus één van deze franchiseondernemingen, maar de eigenaren van 3 Brasseurs Reims hebben (mogelijk) nog meer 3 Brasseurs vestigingen in Thillois, Charleville-Mézières, Saint-Quentin, Jaux, Troyes, Louvroil, Lieusaint en Valenciennes-Petite-Foret. We schrijven hier 'mogelijk' omdat deze vestigingen specifiek op de website van 3 Brasseurs Reims worden vermeld en andere vestigingen niet. Ook vertelt één van de eigenaren in een interview over meerdere vestigingen.

Het bier dan. Inmiddels zijn er 24 verschillende bieren gebrouwen in de ketels van 3 Brasseurs. Welke dat allemaal zijn, wordt niet vermeld. Alleen het volgende en kennelijk standaard-rijtje haalt de website: La Blanche (witbier), La Blonde (blond), L'Ambrée (amberbier) en L'IPA. Het vermoeden rijst dat alle 3 Brasseurs brouwerijen deze bieren vast op de kaart moeten hebben staan en deze ook volgens het voorgeschreven recept moeten brouwen. Of ze allemaal hetzelfde smaken, is dan natuurlijk de vraag. We weten het niet, wij zijn alleen in Reims geweest.

Adres: 73 Pl. Drouet d'Erlon, 51100 Reims, Frankrijk, website

In de buurt

3 Brasseurs Reims is gevestigd in het centrum van Reims. Hier vertellen we meer over de hoofdstad van de champagne. En ook bij een andere bierspot - L'Antirouille - vind je nog iets meer informatie over de directe omgeving van 3 Brasseurs Reims.