L’Antirouille, Reims

Onze waardering:

Translate:

Over L'Antirouille

Bij L'Antirouille (letterlijke vertaling vanuit het Frans: antiroest) vind je geen Coca Cola ofPerrier. In deze nieuwe bar in het stadscentrum van Reims bestaat het drankaanbod alleen uit frisdranken zoals het uit Berlijn geïmporteerde Fritz Kola, maar vooral uit 20 bieren van de tap, waarvan de helft van kleine ambachtelijke brouwerijen komt en regelmatig verandert. Daarnaast heeft L'Antirouillle een selectie van 50 bieren op fles van over de hele wereld. Het interieur van het café kan worden omschreven als industrieel, vintage met roestige effecten, met de signatuur van kunstenaar Vincent Stourbe.

Dan het bier zelf. Op de taps vind je in eerste instantie usual suspects als Camden Hell, Camden Pale Ale, Cuvée des Trolls, Delirium Red, Goose IPA, Hoegaarden Witbier, Pauwel Kwak en Tripel Karmeliet. Pas echt interessant wordt het bij de wisseltaps. Toen wij er waren, tapten ze de volgende bieren: de Ultime Récolte (6,5%, farmhouse), de Alerte Rouge (6,5%, fruitbier) en de Crazy Choco (9,0%, imperial stout) van brasserie Bon Poison (Metz), de Jungle Joy (6,6%, fruitbier) en de Triple Bertha (7,5%, tarwebier/tripel) van Brussels Beer Project uit natuurlijk Brussel (België) en de Rawdrop (4,2%, berry sour) van Wicklow Brewery uit Ierland.

Adres: 9 Rue de Chativesle, 51100 Reims, Frankrijk

In de buurt

L'Antirouille vind je in een klein zijstraatje van het Place Drouet d'Erlon, een bekend plein met vele restaurants in het centrum van Reims. Schuin tegenover L'Antinrouille zie je door het glas de lagertanks van 3 Brasseurs Reims (daarover later meer). Dit is echter niet de ingang, daarvoor moet je terug naar het plein. Tegenover 3 Brasseurs Reims vind je het Ernest Hemingway Café, vernoemd, de bekende Amerikaanse schrijver en journalist die in 1953 de Pulitzerprijs voor de literatuur won met The Old Men and the Sea en in 1954 de Nobelprijs voor de Literatuur kreeg. Of Hemingway ook daadwerkelijk in Reims is geweest, is niet zeker, maar een bezoek aan dit café is zeker de moeite waard.

Hemingway leidde een turbulent leven: hij werd in zijn jeugd verkleed als meisje door zijn moeder, waardoor hij een zekere haat tegen haar ontwikkelde, had meerdere huwelijken, meerdere kinderen bij verschillende vrouwen en daarnaast ook minnaressen, schreef vaak over impotentie, zwierf over de aarde en eindigde zijn leven met in depressie met veel alcohol en joeg uiteindelijk een kogel door zijn kop.