Off the Hook Beer & Food, Firenze

Onze waardering:

Over Off the Hook Beer & Food, Firenze

Bij Off the Hook Beer & Food gaat het om bier, cocktails, hamburgers en voetbal op een grote televisie en dat allemaal onder het motto:

"Bij sommige mensen verspil je tijd, bij anderen verlies je de tijd uit het oog en bij anderen haal je verloren tijd in. Verspil dus geen tijd: bier, muziek, cocktails en grote hamburgers.Een moderne, vriendelijke omgeving en je reis begint in een jungle zonder rijm of reden"

Off The Hook biedt een selectie aan bieren van de tap en op fles, nationaal en internationaal (Amerikaans, Belgisch, Duits). Zonder volledig te zijn noemen we er hier enkele: La Mi' Birra uit Empoli (FI) met Bionda (blond, 4,9%), Bianca (Weisse, 5,0%), Vizia (8,2%) en TIPA (IPA, 5,6%), San Gabriel uit Levada di Ponte di Piave (TV) met een Bionda (blond, 5,0%), Weizen (Weisse, 5,0%) en Ambra Rossa (red amber, 5,5%) en het onvermijdelijke Brewdog uit Schotland met zijn PUNK IPA (5,6%), Elvis Juice (6,5%), maar ook een Lager (5,0%) en Honey Jane (IPA, 5,1%). Verder noemen we nog Westmalle Dubbel (7,0%), Stone IPA (5,1%), Verdi Imperial Stout (8,2%) en het peperdure en overgewaardeerde Westvleteren XII Special (flesje van 0,33cl voor € 24,00). Sinds een zekere Michael Jackson (nee, niet die zanger) dit in een dronken bui het beste bier van de wereld, dwepen volksstammen met dit bier. Wij niet, het is een goed bier, maar niet heel bijzonder en zeker niet dit soort absurde prijzen waard!

Wij dronken er een PUNK IPA van Brewdog (gewoon omdat we zin hadden in een simpele dorstlessende IPA) en een Machete (double IPA, 7,6%) van Birrificio Del Ducato uit Soragna (PR).

Adres: Via Giuseppe Verdi, 47-49, 50122 Firenze FI, Italië, website

In de buurt

Off the Hook Beer & Food ligt aan de oostkant van het centrum van Firenze. Hier geven we wat tips die je onderweg tegenkomt of die in de buurt liggen:

  • Het Palazzo Vecchio - versterkt 13e-eeuws paleis met weelderig ingerichte kamers en sierlijke binnenplaatsen dat tegenwoordig dienst doet als museum
  • Bargello - een kunstmuseum in een 13e-eeuws paleis met beelden uit de renaissance en werken van Michelangelo
  • Casa Buonarroti - museum
  • Mercato di Sant'Ambrogio - overdekte versmarkt
  • Birreria Art.17 - bierzaal (niet door ons bezocht, we kunnen niet alles doen natuurlijk)
  • Cucina 58r - visrestaurant
  • La Sinogoga di Firenze - een synagoog en museum met Joodse kunst