Legenda Sörfözde, Boedapest

Onze waardering:

Translate:

Over Legenda

Het bier van brewpub Legenda kom je op vele plekken tegen in de stad. En dat is niet voor niets. Legenda is namelijk toonaangevend op het gebied van innovatieve craft beers met Duitse, Belgische en Amerikaanse invloeden. Het assortiment is met tussen de 30 en 4o soorten bier indrukwekkend. Alle bieren zijn van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd. Je kunt de Leganda-bieren natuurlijk in de stad drinken, maar het beste is om, zoals wij op een regenachtige dag deden, de brewpub zelf te bezoeken. Je moet hier wel even voor rijden, want het is een stukje buiten het centrum.

Wij dronken er een  Pokerface Pale Ale (4,) met cascade en simcoe hops, een Jokerface IPA (6,5%) met citra, warrior en centennial hops. En daarna een Brettannia Sour Ale Brut (5,3%) en een Black Jack IPA (8,2%) met magma, citra en amarillo hops. We sloten af met een Game Over (12%) die gerijpt is op bourbon-vaten.

Adres: Szlovák út 116, Boedapest, website

In de buurt

Geen tips dit keer. Legenda ligt aan de buitenkant van de stad in een weinig aantrekkelijke wijk. Geheel tegen onze principes in namen we dit keer de auto, in plaats van te lopen. De reden: het regende en de afstand. Misschien is er juist wel wat te beleven in de omgeving van Legenda. We horen het graag.