Neked Csak Dezsö, Boedapest

Over Neked Csak Dezsö

De naam van deze craft beer bar - Neked Csak Dezsö - verwijst naar de film The Witness uit 1969 over een doodgewone dijkbewaarder met de naam József Pelikan, die wordt opgepakt omdat hij zijn varken met de naam Dezsö heeft geslacht. In herinnering aan Dezsö presenteert Neked Csak Dezsö een selectie van 20 Tsjechische en Hongaarse bieren en daarnaast een goede selectie wijnen en Palinka's.

Wij dronken er bieren van Horizont, een microbrouwerij uit Boedapest. Horizont heeft een ruim assortiment aan craft bier, zoals een Flamand Porter, een Vanilla Milk Porter, een Düsseldorf Alt, een India Pale Ale (2x), een American Pale Ale, een Saison Witbier, een Golden Ale, een Lager en een Japan Buza. Het was een beetje jammer dat drie van de acht taps niet werden gebruikt, waardoor de keuze wat beperkt was. Dat kwam wellicht door de vakantieperiode. Dus kozen wij voor de Horizont Saison Witbier (6%) en de Horizont Gentle Bastard IPA (6%).

Adres: Dohány u. 7, 1074 Boedapest, Hongarije, facebook

In de buurt

Neked Csak Dezsö ligt in hartje centrum van Boedapest. De Dohany Utca is een gezellig straatje met winkeltjes, barretjes en restaurants. Denk bijvoorbeeld maar aan Szputnyik Shop D20, een winkel voor vintage kleding, of aan pizzeria Den Haag. Aan de Dohany Utca ligt ook de Grote Synagoge van Boedapest, met daarachter het Magyar Zsido Múzeum és Levéltár (Joods Museum) en de Shoah Cellar. Dichtbij is ook het uitgaansgebied van Boedapest tussen de Kiraly Utca en de Dob Utca. Ruïnebars vind je in de Kazyncky Utca (Kóleves kert) en in de Dob Utca (Rácskert).