Élesztsö, Boedapest

Élesztsö, dat letterlijk gist betekent in het Hongaars, is een bier spot waar je geweest moet zijn. Dit is zo'n plek waar alles klopt. Het is gevestigd in een oude glasfabriek in de wijk Ferencvaros en is, in tegenstelling tot vele andere biercafés, echt post-industrieel en dus niet gemaakt. Het doet hier denken aan de ruïnepubs waar Boedapest vroeger om bekend stond, maar dan in een modern jasje.

Met 21 taps biedt Élesztsö het grootste aanbod van Hongaarse craft beers in Boedapest, maar er is meer. Je kunt er ook goedkoop en lekker eten en binnen is een koffieshop waar je koffie en cake kunt krijgen. Verder doen ze aan proeverijen en brouw workshops. Buiten is ook een cocktailbar waar biercocktails worden gemaakt. Kortom, bij Élesztsö kun je je prima een avond vermaken.

Élesztsö lag op onze route naar het centrum van de stad. Dus wij zijn hier meermalen geweest. Wij dronken er onder andere een Sir Smoke a Blonde (6%), een Fruit War Mango IPA (6%), een Fruit War Afonga IPA (6%), een Saison 17 (7%), een Black Mamma Coffee Stout (5%), een Aftertaste APA (5,2%) en een Enigma Golem IPA (6,5%). Maar ach, we zullen er vast wel meer hebben gedronken.

Adres: 1094 Boedapest, Tűzoltó utca 22, website

 

In de buurt

Élesztsö ligt in de gezellige volkswijk Ferencváros. Dit wordt ook wel de Franse wijk genoemd, die vroeger behoorlijk verpauperd was, maar nu sterk in opkomst is. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Kálvin Tér (plein vernoemd naar Calvijn), het Holocaust Memorial Center, het Nationale Theater bij de Rákóckzi brug dat ook plaats bedt aan het Ludwig Museum, en de voetbalclub Ferencvárosi Torna. Maar Ferencváros gaat vooral om de wijk zelf: de winkels, de restaurants en cafés.