Brauerei im Füchschen, Düsseldorf

Onze waardering:

Over Brauerei im Füchschen

Brauerei im Füchschen is één van de vier overgebleven traditionele Altbierbrouwerij in de Altstadt van Düsseldorf en ook de naamgever van het Füchschen Alt. Dit bier en de knapperige Haxe maken van Im Füchschen een begrip onder de lokale bevolking, van jong tot oud, van man tot vrouw.

Als we de historische bronnen mogen geloven staat het pand aan de Ratinger Strasse al sinds de 17e eeuw bij de lokale bevolking bekend als Im Füchschen, het pand waar tegenwoordig de brouwerij en dd Gaststätte zijn gevestigd. Vermoedelijk wordt ook al sinds die tijd hier Altbier gebrouwen en verkocht in de aangrenzende Gaststätte. Het bier wordt echter pas sinds 1848 verkocht onder de naam Füchschen Alt. Füchschen betekent letterlijk vosje betekent, het vosje dat de gevel van het pand siert in plaats van een huisnummer.

Het assortiment van de Brauerei im Füchschen bestaat uit de Füchschen Alt (4,8%, Altbier), de klassieker die al sinds 1848 volgens hetzelfde recept wordt gebrouwen, en daarnaast uit het Füchschen Pils (5,2%, pilsener), de Füchschen Weizen (5,2%, Weizen), het Füchschen Weihnachtsbier (5,2%, vanaf 10 november verkrijgbaar) en tot slot de Füchschen Alkoholfrei (<0,5%, het Altbier, maar dan in een alcoholvrije variant).

Adres: Ratinger Straße 28, 40213 Düsseldorf, website

In de buurt

Brauerei im Füchschen vind je iets ten noorden van de Altstadt tussen de Rijn en de Hofgarten in, iet ten zuiden van de Oberkasseler Brücke. Direct aan de overkant van de straat zit de Schlösser Quartier Bohème, de plek waar ooit Brauerei Schlösser was gevestigd, maar deze brouwerij is inmiddels onderdeel van het Oetkern-concern en de Schlösser komt sinds 1972 niet meer uit Düsseldorf, maar pikant genoeg uit het nabijgelegen Dortmund.

In de omgeving van Brauerei im Füchschen zijn twee interessante musea gevestigd, te weten de Kunstakademie, een museum met kunst van studenten voor studenten, en K20 Kunstsammlung, een museum met moderne kunst. Iets verderop in de Ratinger Strasse vind je het Haus zum Schwarzen Horn, een historisch herkenningspunt. Tevens vind je in deze straat de Kreuzherrenkirche en de Josephskapelle aan de Rijnoever.