Frankenheim, Düsseldorf

Onze waardering:

Over Frankenheim

De geschiedenis van Frankenheim gaat terug naar 1873 toen brouwmeester Heinrich Frankenheim op de Wielandstra een brouwerij opende en het Frankenheim Öbergärig op de markt bracht dat de harten van veel Rijnlanders direct stal. Niet veel later volgde de locatie op de Wielandstra. Hoewel de brouwerij nog steeds op dit adres presenteert, is het lang zoeken naar werkende brouwketels. De oude hangen omgekeerd aan het plafond, maar in 1992 werd een nieuwe moderne productiefaciliteit in Neuss-Holzheim in gebruik genomen.

Aan de Wielandstra vind je nu alleen nog de Frankenheim Brauereiausschank Wielandstra. Dit is één van de 16 Brauereiausschanken van Frankenheim. Daarvan vind je er in Düsseldorf naast de historische plek op de Wielandstra nog 4 meer: Frankenheim am Zoo, Im Goldenen Ring in de Altstadt, Frankenheim in Bilk en Rittel. Verder zijn er nog Ausschanken in de omgeving van Düsseldorf in Velbert, Essen-Kettwig, Ratingen, Mettmann,  Meerbusch, Kaarst, Neuss, Neuss-Holzheim (inclusief de brouwerij), Grevenbroich, Langenfeld en Hilden.

Het huidige assortiment van de brouwerij bevat maar 2 smaken, te weten de Frankenheim Alt en de Frankenheim Blue. De Alt is de klassieker en is het bier van de streek Rijnland-Westphalen. Daarover vind je hier meer. De Frankenheim Alt is 4,8%, bovengistend, amberkleurig door het gebruik van Münchener mout en wordt gebrouwen volgens het oude Reinheitsgebot. In 2000 kwam daar de Frankenheim Blue bij, een mixdrankje van 60% Alt en 40% cola. 'Brrrrrrr' was ons commentaar.

Frankenheim Brauereiausschank Wielandstra is een typische Düsseldorfer Gaststätte waar je 7 dagen per week van 's ochtends tot 's avonds terecht kunt een echte hap Duits eten (van ganzenpoten tot wild- of stoofschotelvarianten waarbij de wildgerechten van de eigen jacht in de Eiffel komen) en een glas Alt-bier, getapt uit een kantelvat en geserveerd door de Köbesse, zoals de kelners hier worden genoemd.

Adres:

In de buurt

De Düsseldorfer Privatbrauerei Frankenheim ligt tussen de Altstadt/Stadtmitte en District 2 in. In deze buurt vind je onder andere het Goethe Museum Düsseldorf, het Theatermuseum der Ladeshauptstadt Düsseldorf/Dumont Lindemann Archiv, het Düsseldorfer Schauspielhaus en het Dreischeibenhaus, sinds 1960 met 94 meter het hoogste gebouw van de stad dat geldt als symbool voor de naoorlogse moderne tijd en tevens voor het Wirtschafswunder.