Café Walenburg, Rotterdam

Onze waardering:

Translate:

Over Walenburg

De geschiedenis van Café Walenburg gaat zeker een eeuw terug. In de jaren 30 van de vorige eeuw was hier een melkbar gevestigd met de naam Aurore. Letterlijk een plek dus waar je diverse soorten melk kon kopen. Na de oorlog (1947) werd het een café genaamd de Bijenkorf, al noemde men het café in de volksmond café Kindermans, naar de gelijknamige eigenaar. Na enkele jaren veranderde de naam naar de huidige naam café Walenburg. In 2015 werd Walenburg overgenomen en werd het een heus biercafé.

Met 26 tapkranen en een grote verscheidenheid aan bieren op fles en blik is de benaming biercafé geen overstatement. Er zijn natuurlijk ook meerdere dranken verkrijgbaar, zo is de jenever is als kopstoot onlosmakelijk aan bier verbonden en ook de gin’s en een whisky’s die het café schenkt zijn biergerelateerd. Maar ook voor een wijntje bent u bij Walenburg aan het juiste adres.

Eigenlijk is Café Walenburg gewoon een buurtcafé, een plek waar everybody-knows-your-name. Geen overdreven, schreeuwerig craft beer gedoe hier, maar gewoon een plek waar gewone mensen een goed glas bier willen drinken voor een goede prijs. En geen 'tering duur' craft bier, even op zijn Rotterdams.

Adres: Walenburgerweg 62-B, 3033 AE Rotterdam, website

In de buurt

Café Walenburg is gevestigd in Rotterdam Noord. In Rotterdam Noord wonen meer dan 50.000 inwoners en wordt ten onrechte vaak overgeslagen bij een bezoek aan Rotterdam, maar de echte Rotterdammers weten wel beter. Noord is namelijk een aantrekkelijk stadsdeel die uit 6 wijken bestaat: Agniesebuurt, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier, Oude Noorden en de Provenierswijk.

Een van de bekendere winkelstraten is het Zwaanhals. Shoarmazaken en sexshops maakten hier de afgelopen jaren plaats voor winkels met vintage meubels, galeries en lunchrooms. En vergeet ook het Brancoplein niet om het dorpsgevoel in de stad te ervaren. Daar zit op een hoek Tosca, een schattig buurtrestaurant met heerlijke mediterrane gerechten op het menu en een straat verder het dorpse restaurant Mevrouw Meijer.

We hebben nog een paar tips voor je. Op het knooppunt van de Proveniersstraat en de Molenwaterweg vind je op iedere hoek een leuke horeazaak. Achtereenvolgens (met de klok mee): Bier- & Wijnbar Le Nord, Café Booon (ja, ja, dat schrijf je met 3 o's), restaurant The Harvest en restaurant Dunya Lokanta. In het Oude Noorden is het ook goed toeven bij Brouwerij Noordt en bij proeflokaal Faas. Op de Van der Sluysstraat vind je theater 't Kapelletje, een klein, verborgen theater dat permanent met sluiting wordt bedreigd en is gevestigd in de kapel van een voormalig bejaardentehuis.

 ’Hahaha! Mot je kijke! Rinus sta met een paal in z’n broek’

Presentatie Blind Box in Café Walenburg in Rotterdam