Brauerei Kürzer, Düsseldorf

Onze waardering:

Over Brauerei Kürzer

'Mach's Kürzer'is de slogan van de jongste brouwerij in de oude binnenstad van Düsseldorf. Brauerei Kürzer opende in 2010 haar deuren met een gedurfd concept in het doorgaans - ook op biergebied - conservatieve Duitsland. Bij Brauerei Kürzer gaan traditie en moderniteit hand in hand. Het Altbier wordt volgens tradititie, daar wordt niet aan getornd, maar het komt hier niet uit koperkleurige, maar uit keihard roestvrijstalen ketels.

Ook het interieur heeft, in tegenstelling tot de vaak wat oubollige traditionele Gaststätte, een fris, modern, zelfs wat studentikoos uiterlijk. Om dit te bewerkstelligen werden drie huizen in de Kurze Strasse verbouwd tot één geheel. Een ingrijpende verbouwing, omdat ook de 5 meter hoge brouwketels en lagertanks achter in het pand een zichtbare plaats moesten krijgen. Journalisten, studenten, ondernemers, ambachtslieden en toeristen staan ​​hier naast elkaar aan de houten tafels het Altbier te drinken.

De Kürzer Alt (4,8%) is een moutig en toegankelijke Alt, die ook prima smaakt voor niet Altbier-drinkers. Het heeft zich in bijna 10 jaar tijd een vaste plek veroverd in het Altbier-geweld van de oude binnenstad van Düsseldorf waar Uerige, Schlüssel, Füchschen en Schumacher de traditionele boventoon voeren. Ook kun je hier terecht om een hapje te eten en ook hier biedt het menu een mix van traditioneel Duits eten (Haxe met Sauerkraut-Kartoffeltopf, Wiener schnitzel, Currywurst met pommes frites) en moderniteiten (cheeseburgers, chicken wraps, Black Angus beef burgers, fish & chips, pulled porc pita).

Adres: , website

In de buurt

De Kurze Strasse en de evenwijdige Bolkerstrasse vormen samen met de verbindende Mertensgasse een druk horecagebied. Je vindt deze straten in de Altstadt iets ten noorden van de grote winkelstraten. In de Bolkerstrasse vind je bijvoorbeeld Brauerei Zum Schlüssel waar we ook een Altbier dronken, maar waar we vergaten om foto's te nemen. We moeten dus weer terug naar Düsseldorf. Dat is nooit een straf.

Echte tips op horecagebied in deze straten hebben we niet. Het is veel Leidseplein/Rembrandtplein-niveau. Je kunt je verblijf in deze straten maar het beste zo Kurz mogelijk maken, behalve bij Brauerei Kürzer en bij Brauerei Zum Schlüssel natuurlijk, maar dat spreekt voor zich!