Attaccati al Fusto, Alba

Attaccati al Fusto

Onze waardering:

Over Attaccati al Fusto

Attacati al Fusto betekent niet 'het fust aanvallen', zoals we aanvankelijk dachten en zoals de naam en het logo doet vermoeden, maar letterlijk 'verstrengeld aan de stengel' of 'verstrengeld aan de stam'. Aanvallen is 'attacchi' in het Italiaans en een fust is een 'botte'. Het is maar dat je het even weet.

Bij Ristro Pub Attaccati al Fusto kun je naast een hapje eten terecht voor een glas craft bier. Deze stromen uit 7 taps, waarvan 1 Engels handpomp of worden geserveerd uit een grote assortiment flessenbieren afkomstig uit Italië of daarbuiten. Wij dronken er een La Bionda (blonde ale, 5,5%) van Terza Rima Birra Artiginale Italiana uit Serra San Quirico (AN) en een T.Malefica (tripel, 7,5%) van Birrificio Sagrin uit Calamandrana (AT).

Stel je van het 'hapje eten'  trouwens niet al te veel voor. Dat bestaat vooral uit een uitgebreide Hamburgerkaart met friet. Alba-onwaardig zou je kunnen zeggen. En net zo inspiratieloos en fantasieloos als het eten bij de meeste Nederlandse craft beer tenten. Dat geldt ook voor het interieur en de hele entourage van de Attaccati al Fusto. De jaren 80 willen hun meubels zullen we maar zeggen. Ook iets om te onthouden is dat ze doordeweeks pas om 7 uur 's avonds open gaan en alleen in het weekend ook tijdens de lunch open zijn. Tot slot, je krijgt hier geen hapjes bij het eten (naar goed Italiaans gebruik).

Adres: Via Teobaldo Calissano, 3B, 12051 Alba CN, Italië

In de buurt

Over Napels wordt wel gezegd: Napels zien en dan sterven. Datzelfde geldt voor Alba, maar dan in de vorm: Alba proeven en dan sterven. Alba is onze happy place. Hier komen wij altijd terug, niet alleen vanwege het bier, zoals bij Boia Fauss en Birrificio Alba Artiginale, maar vooral ook vanwege het eten (truffels, carne crudo enzovoort) en de wijnen (Barolo, Nebbiolo, Roero Arneïs en Favorita). We weigeren om onze beste tips hier op de website te zetten. Als je naar Alba gaat, neem dan gewoon even contact met ons op. Dan geven wij je de beste tips.

Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto
Attaccati al Fusto