Vetter’s Alt Heidelberger Brauhaus, Heidelberg

Onze waardering:

Over Vetter's Alt Heidelberger Brauhaus

Vetter's Alt Heidelberger Hausbrau is gelegen in het hart van de oude stad, tussen de  Heiliggeistkirche en de Alte Brücke. Vetter's is een begrip in Heidelberg. Hier kun je lokale beroemdheden ontmoeten om grote pullen of glazen bier te drinken met witte worst en Duitse pretzels. De eigengemaakte bieren en de traditionele Duitse keuken zorgen ervoor dat gasten van heinde en verre stoppen en zich direct op hun gemak voelen. Vetter's opende haar deuren in 1987 naar het voorbeeld van het beroemde Andechsklooster, het Oktoberfest in München en de talloze kleine Beierse Brauereigasthöfen. De oude bar werd verbouwd tot een Gaststube, maar het middelpunt van de werkzaamheden werd gevormd door de installatie van het brouwhuis van 10 hectoliter dat de legendarische Kaspar Schulz uit Bamberg installeerde. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie Vetter.

In het assortiment van Vetter's vind je drie vaste bieren: Brauhaus Helles (4,5%), Dunkles Hefeweizen (4,8%) en Vetter's 33 (10,5%). En daarnaast ook een aantal seizoensbieren: Märzen (5,2%), Doppelbock (7,2%), Maibock (6,0%), Vetter's Frisch (4,5%) en Weihnachtsbock (6,0%).

Adres: Steingasse 9, 69117 Heidelberg, Duitsland, website

In de buurt

Heidelberg is vooral bekend als universiteitsstad en vanwege het historische centrum van de stad dat ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog kwam. In de buurt van Vetter's Alt Heidelberger Hausbrau vind je niet alleen de Kulturbrauerei Heidelberg, maar ook de Hauptstraße met zijn vele winkels, de Alte Brücke uit 1788 en het Schloß Heidelberg met zijn Schlossgarten dichtbij, die je eigenlijk niet mag overslaan bij een bezoek aan Heidelberg. En als je geen zin hebt om dik twintig euro te betalen voor je schnitzel bij de Kulturbrauerei Heidelberg, dan is het nabijgelegen Schnitzelhaus Alte Müntz aan de Neckarmünzgasse 10 een goed alternatief. Daar kun je meer dan 100 verschillende schnitzel-variëteiten krijgen tegen een Duitse prijs van gemiddeld € 14,00.