Kulturbrauerei Heidelberg

Onze waardering:

Over de Kulturbrauerei

Kulturbrauerei Heidelberg is een hotel/restaurant/brouwerij in de Duitse stad Heidelberg (Baden-Württemberg). Omdat het hotel- en restaurantwezen niet zo ons ding zijn, beperken we ons tot de brouwerij. En die heeft een rijke geschiedenis. Op deze plek midden in de oude binnenstad van Heidelberg werd al in de 18e en 19e eeuw bier gebrouwen. Slechts een paar meter van de locatie van de historische brouwerij (Brauhaus) waar zich nu het restaurantgedeelte bevindt, heeft de Kulturbrauerei Heidelberg deze traditie aan het begin van deze eeuw nieuw leven ingeblazen. De brouwmeesters van de Kulturbrauerei Heidelberg brouwen verschillende bierspecialiteiten in het nieuw gebouwde brouwhuis, soms heel traditioneel en regionaal, maar soms ook modern en experimenteel in de craft-beer-stijl.

In het assortiment zijn onder andere de volgende bieren te vinden: Pils (4,8%, met Motueka en Cascade hoppen), Kräusen (5,2%, ondergistend, ongefilterde Helles), Helles Hefeweizen (5,2%, bovengistend), Dunkelweizen (5,4%, bovengistend), Faschings- und Osterbier (5,8%, ondergistend, met dry hopping), Maibock (6,9%, ondergistend), Scheffelator Fastenbock (7,2%, Doppelbock), Herbstfestbier (5,5%, ondergistend, met Tettnanger en Saaz hoppen) en Porter (5,8%, ondergistend).

Adres: Leyergasse 6, 69117 Heidelberg, Duitsland, website

 

In de buurt

Heidelberg is vooral bekend als universiteitsstad en vanwege het historische centrum van de stad dat ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog kwam. In de buurt van de Kulturbrauerei Heidelberg vind je de Hauptstraße met zijn vele winkels, de Alte Brücke uit 1788 en het Schloß Heidelberg met zijn Schlossgarten dichtbij, die je eigenlijk niet mag overslaan bij een bezoek aan Heidelberg. En als je geen zin hebt om dik twintig euro te betalen voor je schnitzel bij de Kulturbrauerei Heidelberg, dan is het nabijgelegen Schnitzelhaus Alte Müntz aan de Neckarmünzgasse 10 een goed alternatief. Daar kun je meer dan 100 verschillende schnitzel-variëteiten krijgen tegen een Duitse prijs van gemiddeld € 14,00.