Vecchie Maniere, Parma

Vecchie Maniere, Parma

Onze waardering:

Over Vecchie Maniere

Vecchie Maniere Birreria Parmigiani (letterlijk vertaald: oude manieren) is gevestigd in een kleine, maar gezellige ruimte met houten tafels en oude fotolijsten en badmintonrackets aan de muren. Het is een eigenzinnige, relaxte plek die perfect is voor diegenen die quality time willen doorbrengen met hun vrienden of geliefden onder het genot van een paar drankjes (vooral birra natuurlijk). Met zeven bieren van de tap (birra a la spina) en een verscheidenheid aan bieren op fles en blik (birra artiginale) biedt Vecchie Maniere een gevarieerd assortiment met voor alle smaakpapillen en voorkeuren iets te kiezen. Daarnaast is er ook wat te eten in de vorm van Italiaanse lekkernijen waarbij panini's en snijplanken de specialiteit van het huis zijn. Als je op zoek bent naar een leuke middag of avond, ga dan zeker naar Vecchie Maniere en laat je nieuwerwetse gewoonten vooral thuis (zoals steeds op je smartphone kijken, dat is iets voor zielepieten).

Wij dronken er een Renazzenfest (Märzen) van birrificio BiRen uit Dosso (FE) een Ernesto (Double IPA) en een My Bloody (Sour - Fruited Berliner Weisse, allebei van birrificio Oldo uit Cadelbosco di Sopra (Emilia-Romagna)  en sloten af met de fantastische La Mummia (sour) uit 2017 van onze helden van birrificio Montegioco. Met dit goddelijke vocht op onze smaakpapillen overwogen we even om onze reis van twee dagen oud te onderbreken en direct onze auto weer naar Montegioco te sturen en vol te laden met La Mummia en huiswaarts te keren. Liederlijk riepen we dit uit tot het beste bier van de wereld. La migliore birra del mondo!

Adres: Borgo Pietrantonio Bernabei, 40, 43125 Parma PR, Italië, website

In de buurt

Vecchie Manieren Birreria Parmigiani ligt in de wijk Oltretorrente (Parma), een wijk die zich begon te ontwikkelen in de 13e eeuw, na de overstroming van 1177 die de loop van de Parma-stroom naar het westen verplaatste, veel huizen in het gehucht Capo di Ponte verwoestte waarna verschillende stedelijke veranderingen volgden. In de 16e eeuw werd Parma de hoofdstad van een van de vele Italiaanse staatjes (Italië was nog geen eenheid in die tijd) en werd in Oltretorrente een grote tuin aangelegd, die later het hertogelijk park werd. In 1922 werd de stad het toneel van een gewapend verzet tegen de fascistische squadrons die, na vijf dagen vechten, zegevierden. Dit verzet werd bekend als de barricades van '22. Oltretorrente is nu een hippe, studentikoze wijk met veel barretjes en restaurantjes. Follow the Beer dus!