Palais de la Bière, Lille

Onze waardering:

Over Le Palais de la Bière

Het klinkt goed: het Palais de la Bière. Dat is nog eens een naam die tot de verbeelding spreekt. Met meer dan 140 bieren, waarvan 16 op tap en de rest van de fles, verwacht je een waar paleis met zo'n naam. In de praktijk valt dat een beetje tegen. Dat begint al bij de tapkaart: Anotheke (B), Kasteel Rouge (B), Vedett IPA (B), St. Feuillin Triple (B), Maredsous 6 (B), Paix Deux (B), Bon Secour (B), Tripel Karmeliet (B), Pauwel Kwak (B), Delirium Tremens (B), Boulevard Tank 7 (B), Trolls (B), St. Bernardus Blanche (B), Poperings Hommelbier (B), Brewdog Elvis Juice (VK) en het eigen huisbier Bière du Palais dat natuurlijk elders wordt gebrouwen en waarschijnlijk een etiketbier is.

Dat is geen line-up waar je direct heel erg warm van wordt. Het is Belgisch mainstream bier wat in dit paleis de klok slaat. Ook de flessenkaart geeft hetzelfde beeld. Frans en/of lokaal bier van een kleine brouwerij, het is bij het Palais de la Bière als het zoeken naar een speld in een hooiberg. We kwamen alleen ons geliefde 3 Monts tegen in een grote fles van 75 cl tegen overigens een zeer schappelijke prijs van € 8,80, en Ch'ti (33cl) en een Gavroche (33cl) die dan weer meteen € 4,20 resp. € 5,40 moeten kosten.

Ook van de etenskaart word je al niet veel warmer. Broodjes, pasta's, pizza's, omelettes, croque monsieurs en wat plankjes worst en kaas. Dat t is het wel zo'n beetje. Niet bepaald haute cuisine. Dat hoeft ook niet, maar dit is wel heel erg mainstream, een woord dat maar blijft terugkomen. We drinken een biertje, een Anotheke en een Bon Secour, en keren weer op onze schreden terug. In Lille komen we zeker terug, maar niet meer in het Palais de la Bière. De kwantiteit weegt niet op tegen de kwaliteit.

Adres: 1 Place de la Gare, 59800 Lille, website

In de buurt

Vanaf het terras van La Palais de la Bière heb je uitzicht op twee mijlpalen, het treinstation Gare de Lille Flanders en het afzichtelijke Euralille, een protserig en afschuwelijk modern zaken- en winkelcentrum dat in de jaren 80 werd ontwikkeld en waar ook onze Nederlandse Rem Koolhaas nog een hand in heeft gehad. Euralille is grootheidswaanzin van burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden dat je het beste kunt vergelijken met het Utrechte Hoog Catherijne. Aan de ene kant is het een goede zaak. Winkels als de HEMA, H&M, Promod, Primark, Bershka, Coolcat, Pull&Bear, Jack&Jones en Mango kun je het beste links laten liggen. Aan de andere kant zorgt het voor een bepaalde leegheid in de oude binnenstad. Zo ook in Lille.

Nee, onze beste tip is om op je schreden terug te keren en via de Rue Faisherne terug te keren naar de oude binnenstad. Of je drinkt je laatste biertje bij het Palais de la Bière en neemt de trein naar huis op het Gare de Lille Flanders!