Thoms Stadsbrouwerij is nu een outpost van Brewdog

Thoms Stadsbrouwerij is niet meer. Na een verbouwing van enkele maanden, die ook werd vertraagd werd door de coronacrisis, heeft recentelijk Brewdog hier haar eerste Nederlandse vestiging geopend, de tweede vestiging op het Europese vasteland (na Berlijn). De vestiging heeft de naam Brewdog Outpost meegekregen. Het interieur is veranderd, maar de namen en rugnummers van bedrijfsleiding, brouwer en personeel zijn vrijwel hetzelfde gebleven. Thoms Restaurant & Underground Bar, honderdvijftig meter verderop aan de Meent, blijft wel gewoon bestaan.

Dat Thoms Stadsbrouwerij, opgericht in 2018, het niet heeft gered, mag geen verrassing worden genoemd. Teveel vierkante meters gecombineerd met een zielloze craft-uitstraling en een weinig spannend bierassortiment, voorspelden al weinig goeds. Wellicht heeft de coronacrisis het laatste zetje gegeven, maar vermoedelijk was het daarvoor al einde oefening en was de coronacrisis slechts een vertragende factor voor Brewdog.

Brewdog, in 2007 opgericht door twee vrienden die verveeld waren geraakt door de industriële bieren die op dat moment de markt domineerden, wordt ook wel omschreven als de nummer één craft brouwerij van Europa. Daar zit een kern van waarheid in; ze wilden de markt bestormen met craft beer, ze wilden 'The Man' bestrijden, maar dertien jaar later moet je wel constateren dat ook Brewdog groot is geworden met een groeiend aantal brouwlocaties, talloze Brewdog pubs en verschillende hotels.

Wij dronken er een Punk IPA (5,6%), een Chaos Theory (IPA, 7,1%), een Cosmic Crush Tropical (sour/fruited, 5,6%) en een Experimental IPA (IPA). De eerste twee bieren zijn gebrouwen in Ellon (Aberdeenshire), de plek waar het ooit allemaal begon. De Cosmic Crush Tropical komt van de Overworks brouwerij waar volop wordt geëxperimenteerd en met wilde gist wordt gebrouwen. Het laatste bier, de Experimental IPA komt van de Rotterdamse locatie zelf.

Vergeet ook niet je portemonnee mee te nemen als je gaat borrelen bij de Brewdog Outpost. Zoals de Rotterdammers zelf zeggen: 'Bier in Rotterdam is tering duur' en bij Brewdog helemaal!

Adres: Raamplein 1, Rotterdam, website

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .