Microbrasserie l’Arras’In

Onze waardering:

Over Microbrasserie l'Arras'In

Microbrasserie l'Arras'In is gevestigd op de Rue Désiré Bras op een steenworp van het Place de la Vacquerie, het kleine plein achter het Belfort. De brouwerij opende in september 2019 haar deuren en je kunt hier terecht om een bezoek te brengen aan de brouwerij, bier te kopen in de bierwinkel en ook om te proeven, en dat allemaal in het centrum van Arras. Magali en Christophe, de eigenaren van de brouwerij, verwelkomen je met open armen. Als je hun liefde ziet en hun liefde voor bier, begrijp je ook het credo van l'Arras'In: bières brassées en enracinées à Arras (bieren gebrouwen en geworteld in Arras).

In het assortiment van de brouwerij bevonden zich op het moment van ons bezoek (december 2019) 3 bieren een voortreffelijk Schwarzbier (5,5%, een Schwarzbier met smaak, niet te vergelijken met het Köstritzer Schwarzbier)), een Blonde Café (6,2%, met koffie van de lokale koffiebrander Maison Vayez)) en een Tripel (8,2%, een Franse triple in de stijl van de bières de garde). Er zijn nog meer bieren gebrouwen, maar die waren niet beschikbaar. Zoals te zien valt op de foto's is het waarlijk een microbrouwerij en is de capaciteit beperkt waardoor de voorraad beperkt is en snel op. Denk hierbij aan bieren als de India Pale Ale Chicorée (6,5%), de Triple Noël (8,5%), de Blonde Houblon Frais (6,5%, met dryhop) en de Printemps (5,0%). Het zou ons niet verbazen als Magali en Christophe veel eerder dan september 2019 bezig waren als brouwerij als thuisbrouwer/brouwerijhuurder.

Adres: 2 bis Rue Désiré Bras, 62000 Arras, Frankrijk.

In de buurt

La Capsule Arras is gevestigd in een pand aan de Rue de la Taillerie dat de verbinding vormt tussen de twee centrale pleinen van de stad, te weten de Grand Place en de Petite Place met de 75 meter hoge belfort en daarachter het kleine Place de la Vacquerie. De houten huizen rondom het Grand Place werden in de Eerste Wereldoorlog bijna allemaal verwoest en herbouwd, maar ditmaal in steen. Het Petite Place werd na de Tweede Wereldoorlog hernoemd naar het Place des Héros om de op dit plein door de Duitsers gefusilleerde inwoners te gedenken.

Andere tips: het Musée des Beaux-Arts d'Arras, een museum met schilderijen en sculpturen uit onder andere de middeleeuwen, in een abdij uit de 7e eeuw en het Théâtre d'Arras/ Tandem Scène Nationale.