La Capsule Arras, Frankrijk

Onze waardering:

Over La Capsule Arras

Nadat we eerder lyrisch schreven over Craft Beer Pub La Capsule in Lille, is er goed nieuws: je kunt sinds kort ook bij een tweede vestiging terecht en wel bij La Capsule in Arras. La Capsule Arras is gevestigd in de Rue de la Taillerie, de straat die de verbinding vormt tussen de twee centrale pleinen van Arras, de Grand Place en het Place des Héros (voorheen Petite Place). De look-and-feel van La Capsule Arras is hetzelfde als de vestiging in Lille: een moderne, industriële uitstraling met een lichtkleurige houten bar met een onafzienlijke rij taps uit de muur en dito lichte houten en foeilelijke tafeltjes en stoeltjes. Heel gezellig is het allemaal nog niet, maar het stof van het proefdraaien moet dan ook nog neerdalen.

Het bierassortiment dan, daar komen we tenslotte voor: 30 taps uit de muur en meer dan verschillende bières artisinales (craft beers) met een grote nadruk op bieren uit het eigen Frankrijk. Zo zien we het graag: eigen bier eerst. Naast de indrukkende rij aan taps springen ook het aansluitingssysteem en de drukregelaars per taps naast de bar in het oog, een systeem dat wij nog niet eerder hadden gezien. Wij dronken er een Fou'Foune (lambiek, fruit) van ons geliefde Cantillon uit Brussel (België) en een Rye IPA van Brasserie Saint-Germain (5,5%, Rye IPA).

 

Adres: 23 Rue de la Taillerie, 62000 Arras, Frankrijk, website

In de buurt

La Capsule Arras is gevestigd in een pand aan de Rue de la Taillerie dat de verbinding vormt tussen de twee centrale pleinen van de stad, te weten de Grand Place en de Petite Place met de 75 meter hoge belfort en daarachter het kleine Place de la Vacquerie. De houten huizen rondom het Grand Place werden in de Eerste Wereldoorlog bijna allemaal verwoest en herbouwd, maar ditmaal in steen. Het Petite Place werd na de Tweede Wereldoorlog hernoemd naar het Place des Héros om de op dit plein door de Duitsers gefusilleerde inwoners te gedenken.

Andere tips: het Musée des Beaux-Arts d'Arras, een museum met schilderijen en sculpturen uit onder andere de middeleeuwen, in een abdij uit de 7e eeuw en het Théâtre d'Arras/ Tandem Scène Nationale.

La Capsule Lille

Sinds 2008 is Craft Beer Pub La Capsule gevestigd in Lille en biedt het een ruime keus aan Frans en buitenlands craft bier van kleine brouwerijen. Met 28 tapbieren, die regelmatig worden vernieuwd, en meer dan 100 zorgvuldig geselecteerde flessenbieren is La Capsule Lille een bezoek meer dan waard. Sinds 2019 is er nu ook La Capsule Arras, het kleine zusje van La Capsule Lille.

Adres: 25 rue des Trois Molettes, Lille, 59 59800, website