Jäger Bräu, Rheinland Pfalz

Onze waardering:

Over Jäger Bräu

Bij Jäger Bräu heeft de tijd stil gestaan, wellicht staat de tijd hier al een jaar of dertig stil. Dat zie je aan de website die uit de jaren negentig lijkt te komen, dat zie je aan het traditionele Duitse gerechten die vooral veel vlees en patat bevatten en weinig groenten en dat je zie aan het hopeloos verouderde pand en interieur. Hier heeft de tijd stilgestaan. Maar er is één ding dat ze hier wel goed kunnen en dat is bier brouwen en bier serveren. En dat in een van oorsprong wijngebied.

Het bierassortiment is Duits eenvoudig: Pils, Hefeweizen, Dunkel, Landbier en seizoensbier (maar niet in dit seizoen). Natuurlijk kiezen we voor het Landbier en een Hefeweizen. Van de brouwerij is niets te bekennen. Die is er echt, verzekeren ze ons. Aan de achterkant en niet zichtbaar voor bezoekers en ook niet te bezoeken. Een echte Duitse brouwerij dus. Alles zit achter slot en grendel. De craft bier revolutie heeft hier geen voet aan de grond en misschien is dat maar wel zo goed. Je moet immers niet alles willen verneuken met crafty wafty gedoe.

Adres: Staatsstraße 18, 67480 Edenkoben, Duitsland, website

In de buurt

Laten we er niet lang om heen draaien, Edenkoben is een plaatsje met bijna 7.000 inwoners in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, gelegen in de Landrkreis Südliche Weinstraße. Zoals de naam het al zegt, het draait hier om wijn, wijn, wijn. In Edenkoben zelf zijn het slot Villa Ludwigshöhe en het Friedensdenkmal, maar voor de echte tips moet je in het nabijgelegen Sankt Martin zijn. Hier draait alles om wijn en natuurlijk Duits eten. Proef je wijn bij Schneider Altes Schlößlen St. Martin, drink een schörle bij Weingut Joachim Raabe, eet een Duitse hap bij restaurant Dahlberg en drink nog een schörle in de wijntuin van Weingut Schreieck, om maar eens wat te noemen. Doe dat en wandel veel. Anders haal je de avond niet!