Doerak, Delft

Onze waardering:

Over Doerak

Doerak is een relatieve nieuwkomer in de bierscene in Delft. En daarvoor geldt: you love it or you hate it. Veel Delftenaren die wij spraken, zijn nogal conservatief, zullen we maar zeggen. Daar hebben wij geen last van. Van het interieur is gepoogd een bruin café te maken. Dat is niet helemaal gelukt. Het doet wat gekunsteld aan. En dan overal die Westvleteren-kratjes. Die 'hype' had deze deur wel mogen passeren. 

De bierkaart is helemaal in orde. Met 12 taps, waarvan er 7 regelmatig wisselen, en 170 bieren op fles tref je hier een mooie selectie van wat de huidige biermarkt vertegenwoordigd. De oude wereld (België) ontmoet hier de nieuwe wereld (o.a. Nederland, de Verenigde Staten en Schotland). En gelukkig rouleren ze ook veel zodat je altijd zult worden verrast. Verdere pluspunten: een goede, vriendelijke en vrolijke bediening en het terras in de zomer aan de gevel of aan de gracht. 

Wij dronken er een Ol Granddad (10%, imperial/double porter) van brouwerijhuurder Moersleutel uit Heiloo (Noord-Holland) en een Pontus IPA van brouwerijhuurder Pontus uit Amsterdam (voorheen: Pampus). Van die laatste brouwerij is geen website bekend, alleen maar een facebookpagina. Pontus moest recentelijk zijn naam wijzigen van Pampus naar Pontus, omdat 'grote broer' Huyghe uit België, bekend van het bier Delirium Tremens, stelde dat de naam Pampus teveel op de naam van hun bier Campus zou lijken. Een beetje flauw van onze zuiderburen. Voorlopig drinken wij uit protest geen Delirium meer.

Adres: Vrouw Juttenland 17, 2611LB Delft, website

 

In de buurt

Doerak ligt aan het Vrouwjuttenland, dat zowel een gracht als een straat is.Hier vind je een aantal monumentale panden en de Schreibrug is een rijksmonument. Vrouwjuttenland sluit in het zuidoosten aan op de gracht Vrouwenregt. Of die namen iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend. Op de hoek aan de overkant vind je biercafé Het Klooster (voorheen: trappistenlokaal 't Klooster) dat in maart 2017 zijn deuren opende en nu geen café/restaurant meer is, maar alleen biercafé.

Net als nabijgelegen bierwinkel Flink Gegist heeft Het Klooster dezelfde eigenaar als Doerak, die hiermee dus flink aan de Delftse bierweg timmert. Aan het Vrouwjuttenland vind je verder leuke winkeltjes, zoals Elize Kledingvondsten en De Winkel. Doerak ligt op een steenworp afstand van de Nieuwe Kerk op de markt. Andere tips: het Microtheater op de hoek van de Voldersgracht en het Vrouwenregt en het Vermeercentrum aan de Voldersgracht.