Jazzcafé Be-Bop, Delft

Onze waardering:

Over Jazzcafé Be-Bop

Jazzacafe Be-Bop is gevestigd in een rijksmonument uit 1876 in de smalle Kromstraat, die eigenlijk meer een steeg is. In dit pand waar tot 1980 koffie en thee werd verhandeld, is nu jazzcafé Be-Bop gevestigd. Live muziek, vooral jazz en blues, voert hier de boventoon en je mag ook je eigen cassettebandjes meenemen die in een oude cassetterecorder worden afgespeeld. Be-Bop heeft ook een aardige bierkaart met meer dan 90 bieren, waarvan er 10 van de tap komen.

Toch ook een kritische noot. De bierkaart is sterk op België gericht en dat is eigenlijk wel jammer in de huidige bloeiende Nederlandse biercultuur. En hij bevat bovendien ook nog wat onvolkomenheden. Zo is een Rochefort 10 zeker geen tripel en een Rochefort 8 geen dubbel,

Wij dronken er een Wild Jo, een Belgian Wild Ale van 5,8% met 'wilde' Brettgist, van brouwerij De Koninck uit Antwerpen (België), en een Jacobus RPA van Jopen uit Haarlem (Noord-Holland), een Rye Pale Ale van 5,5%, waarbij de 'rye' voor rogge staat.

Adres: Kromstraat 33, 2611 EP Delft, website

In de buurt

De Kromstraat is een smal straatje tussen de Koornmarkt en de Jacob Gerritstraat. Als je linksaf slaat en de Jacob Gerritstraat uitloopt, kom je op de Markt terecht, het centrale plein van Delft, met het oude Stadhuis en de Nieuwe Kerk waar de Oranjes begraven liggen. Hier vind je ook De Kat in de Stad, een relatief nieuw biercafé met alleen Nederlandse bieren. Als je daarentegen rechtsaf  slaat en de Jacob Gerritstraat uitloopt, kom je op de Brabantse Turfmarkt waar biercafé Locus Publicus zit.