Birrificio Gregorio, Parma

Onze waardering:

Over Birrificio Gregorio

De brouwketels van Birrificio Gregorio vind je in de eigen brewpub Gregorio. De brouwketels zijn vanaf de brewpub goed zichtbaar en worden 's avonds blauw verlicht, dit zorgt voor een fantastische sfeer en het brouwproces is hiermee goed te volgen. Birrificio Gregorio is in 2011 opgericht en in datzelfde jaar werd begonnen met het brouwen van ambachtelijk bier (birra artiginale). Voorafgaand hieraan hebben de oprichters 10 jaar ervaring en kennis opgedaan om een aanbod te bieden van de hoge kwaliteit.  Passie, toewijding en liefde voor bier zijn woorden die Birrificio Gregorio hoog in het vaandel heeft staan. Dat zijn ook woorden die het bij Follow the Beer goed doen.

In het assortiment van Birrificio Gregorio zijn onder andere de volgende bieren te vinden (allemaal ongefilterd en ongepasteuriseerd): de Valera (pils, 4,8%), de Mynerva (bokbier, 6,2%), de Lady Rauch (Rauchbier, 5,2%), de Senoripa (IPA, 6,0%), de Purple Grain (Weizen, 4,5%) en de Pilotta (Doppelbock, 8,5%). Maar zoals bij iedere kleine ambachtelijke brouwerij wisselt het assortiment nog weleens, dus hou de taps en het bord in de gaten.

Wij dronken er natuurlijk een Lady Rauch in een mannenglas en een Senoripa. Daar lieten we het bij, want de volgende dag moesten we weer vroeg op weg naar Zuid-Toscane. Vroeg naar bed en braaf slapen dus!

Adres: Via Reggio, 14, 43126 Parma PR, Italië, website

In de buurt

Birrificio Gregorio vind je op iets meer dan een kilometer ten noorden van het historische centrum van Parma op de linkeroever van de Parma (een bijna niet meer bestaand riviertje). Onder de rook van het spoor vind je hier onder andere de Autorità Europea per la Sicurezza Alimentare, oftewel de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Verder is er niet zo veel te beleven in deze buurt, dus het beste is om weer terug te wandelen naar de stad. Onderweg stuit je op het Parco Ducale met de Università degli Studi di Parma en op de rechteroever de Galerià Nazionale di Parma en het Palazzo della Pilotta.